Buletin de presă, 25 mai 2020 - IPJ Suceava


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 24.05.2020 ora 02:12, Serviciul Rutier a fost sesizat despre faptul că, pe DN 29 în comuna Dumbrăveni a avut loc un accident rutier.
Echipa operativă deplasată la faţa locului a stabilit că la 24.05.2020, orele 01.50, în timp ce conducea autoturismul pe DN 29 în comuna Dumbrăveni, o femeie de 31 de ani din comuna Şcheia a pierdut controlul asupra direcţiei de mers izbindu-se de un podeţ de beton, după care a revenit pe partea carosabilă.
Din accident a rezultat rănirea uşoară atât a conducătoarei auto cât şi a 5 pasageri din autoturism cu vârsta cuprinsă între 8 şi 32 de ani, toţi din comuna Şcheia, care au fost transportaţi cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătoarea auto a fost testată de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.
pana
La 24.05.2020, în jurul orei 10:35, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2, în comuna Forăști, după o curbă la dreapta, un bărbat de 55 ani din comuna Drăgușeni a surprins și accidentat o localnică de 38 de ani, angajată în traversarea străzii prin loc neamenajat şi fără să se asigure corespunzător.
Victima a fost transportată, cu ambulanța, la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

La 24.05.2020, ora 18.58, în timp ce conducea autoturismul pe DC din comuna Panaci, într-o curbă la dreapta, un bărbat de 28 de ani din județul Iași a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a părăsit partea carosabilă în partea stângă, intrând în coliziune frontală cu un stâlp de electricitate.
În urma impactului a rezultat decesul unui localnic de 53 ani, rănirea gravă a conducătorului auto, precum și a doi bărbaţi de 24 ani din Republica Moldova și respectiv de 18 ani din comuna Panaci și rănirea ușoară a unui bărbat de 18 ani și a unui tânăr de 17 ani, ambii localnici, toți pasageri în autoturism.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Autoturismul implicat este proprietatea unui bărbat de 39 ani din comuna Panaci, fiind achiziţionat recent fără perfectare de documente şi a fost sustras de către conducătorul auto de 28 de ani din curtea locuinței proprietarului, în timp ce acesta nu era atent.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „ucidere din culpă”, „vătămare corporală din culpă”, „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanţe”, „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și „furt în scop de folosință”, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 24.05.2020, ora 16.10, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Fălticeni a oprit pentru control pe strada Revoluției din localitate, autoturismul cu număr de circulație provizoriu condus de un tânăr de 18 ani din comuna Râșca.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că, numerele de circulație provizorii erau expirate din data de 07.02.2020.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”, ce va fi soluţionat procedural.

La 24.05.2020, orele 14.30, o patrulă din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Marginea a oprit pentru control pe DJ 178 B pe raza comunei Satu Mare autoturismul condus de un bărbat de 44 ani din comuna Șerbăuți.
Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.

La 24.05.2020, orele 17.00, o patrulă din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Marginea a oprit pentru control pe DJ 178 B, în comuna Satu Mare, autoturismul condus de un localnic de 36 de ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că, bărbatul de 36 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.

La 24.05.2020, ora 20.18, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Rădăuți a oprit pentru control pe D.N 2 E pe raza comunei Horordnic de Sus autoturismul condus de un localnic de 26 de ani, înregistrat de aparatul radar din dotarea poliţiei în timp ce rula cu viteza de 86 km/h pe un sector de drum cu limitare la viteza de 50 km/h.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 26 de ani are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.

La 24.05.2020, ora 21.26, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Rădăuţi a oprit pentru control pe D.N 17 A aproape de intrarea în comuna Dornești autoturismul condus de un localnic de 38 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

La 24.05.2020, orele 21.15, o patrulă din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Marginea a oprit pentru control pe un drum comunal din comuna Horodnic de Jos autoturismul condus de un bărbat de 38 de ani din comuna Voitinel.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche