FOTO Accident terifiant la Panaci! Un Logan furat de un tânăr beat și fără permis s-a izbit violent într-un stâlp. O persoană a murit și cinci au fost rănite

Duminică, 24 mai 2020, la ora 18.58, Costel Prisacariu, de 28 de ani, din comuna Valea Seacă, județul Iași, în timp ce conducea auto marca Dacia, pe drumul comunal din localitatea Buciniș, comuna Panaci, din direcția DJ 174, ajungând într-o curbă la dreapta, din cauza vitezei excesive și pe fondul lipsei de experiență în conducere, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a părăsit partea carosabilă în partea stângă, intrând în coliziune frontală cu un stâlp de electricitate E-ON.

În urma impactului a rezultat decesul lui Vasile Lostun, de 53 ani, localnic. Au fost răniți grav Costel Prisacariu, conducătorul auto, Vladislav C., de 24 ani și Marian R., de 18 ani, din comuna Panaci. Au fost răniți ușor Andrei U., de 18 ani, și Alberto Teodor M., de 17 ani, ambii localnici, toți pasageri în autoturism.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate și probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Autoturismul implicat este proprietatea Robert H. din comuna Panaci, fiind achiziţionat recent fără perfectare de documente şi a fost sustras de către conducătorul auto din curtea locuinței proprietarului, în timp ce acesta nu era atent.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de: „ucidere din culpă”, „vătămare corporală din culpă”, „conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice”, „conducerea unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și „furt în scop de folosință”.

















Mai nouă Mai veche