Buletin de presă, 28 mai 2020 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 27.05.2020, ora 08.27, în timp ce conducea autoturismul pe strada Ștefan cel Mare din municipiul Suceava, la o trecere de pietoni semnalizată prin indicator și marcaj rutier, un bărbat de 21 ani din comuna Cornu Luncii a surprins şi accidentat un localnic de 77 ani angajat regulamentar în traversarea străzii.
În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea ușoară a pietonului care a fost transportat, cu ambulanţa, la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii participanţi la trafic au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, conducătorului auto i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

La 27 mai 2020, ora 09.08, în timp ce conducea autoutilitara pe DN 17, în comuna Poiana Stampei, pe un drum în pantă, din cauza vitezei excesive și neadaptată, un bărbat de 33 ani din județul Mureș a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un capăt de pod, de pe partea dreapta.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto care a fost transportat, cu ambulanţa, la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Din cauza stării de sănătate, conducătorul auto nu a putut fi testat de poliţişti cu aparatul etilotest, însă, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

La 27.05.2020, în jurul orei 07.10, în timp ce conducea bicicleta pe DC 34, în interiorul localităţii Stulpicani, un localnic de 49 ani a pătruns pe DJ 177A, fără a acordat prioritate de trecere autoturismului condus de un bărbat de 41 ani din comuna Ostra, intrând în coliziune cu acesta, biciclistul fiind proiectat pe partea carosabilă.
În urma evenimentului a rezultat rănirea ușoară a biciclistului, care a fost transportat, cu ambulanţa, la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, fără să necesite internarea.
Ambii participanţi la trafic au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul biciclistului şi negativ în cazul conducătorului auto, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

La 27.05.2020, ora 17.10, în timp ce conducea autoturismul din curtea unei societăţi comerciale pentru a pătrunde în D.J. 291A din comuna Zvoriștea, un bărbat de 52 ani din municipiul Suceava a intrat în coliziune cu mopedul condus de un localnic de 23 ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că, tânărul de 23 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea ușoară a conducătorului mopedului, care a fost transportat, cu ambulanţa, la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii conducători auto au fost testați de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative,după care, la spital li s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 27.05.2020, în jurul orei 01.40, o patrulă din cadrul Poliției municipiului Rădăuți a oprit pentru control pe strada Mărțișor din localitate autoturismul condus de un localnic de 17 ani.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, tânărul de 17 ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche