Buletin de presă, 30 mai 2020 - IPJ Suceava

9 permise de conducere reținute de polițiști pentru conducerea vehiculelor sub influența băuturilor alcoolice

În contextul situației operative existente la nivelul județului Suceava precum și în scopul impunerii unui climat de disciplină, de siguranță rutieră în rândul participanților la trafic, Serviciul Rutier – IPJ Suceava, împreună cu formațiunile de profil din județ, au organizat o acțiune pe linia depistării conducătorilor auto ce conduc autovehicule publice sub influența băuturilor alcoolice.
Au fost testați cu aparatul etilotest 249 de șoferi și au fost aplicate 103 sancțiuni contravenționale în valoare de 31.965 lei.
De asemenea, au fost reținute 9 permise de conducere, toate pentru consum de băuturi alcoolice.
Totodată, au fost retrase și 7 certificate de înmatriculare, 4 pentru defecțiuni tehnice și 3 pentru lipsă RCA/ITP.
În cadrul acțiunii au fost constatate 20 de infracțiuni, din care 7 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, 6 conducere fără permis și 7 alte infracțiuni al regimul rutier.


Dosar penal la regimul rutier

La 29.05.2020, ora 15.10, pe DN 17B, pe raza localității Sunători, comuna Dorna-Arini, un bărabt de 40 ani, domiciliat în com. Bascov, jud. Argeș, în timp ce conducea o autoutilitară a intrat în coliziune frontală cu un alt vehicul condus de un bărbat 55 ani, din municipiul Vatra Dornei, care rula pe contrasens, neputând evita impactul cu acesta.
În urma evenimentului nu au rezultat victime omenești.
Cu ocazia testării cu aparatul etilotest a celor doi șoferi, pentru conducătorul auto de 40 de ani a rezultat o valoare de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat iar la conducătorul auto de 55 de ani a rezultat o valoare de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, relatând verbal faptul că a consumat pe parcursul zilei băuturi alcoolice, acesta fiind condus la Spitalul municipal Vatra-Dornei, unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.


Aproape 500 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiști în cadrul unei acțiuni de prevenire a accidentelor rutiere pe fondul vitezei excesive

Având în vedere minivacanța care se apropie, în zilele premergătoare perioadei 30 mai – 01 iunie, polițiștii Serviciului Rutier împreună cu formațiunile de profil din județ, au organizat o acţiune preventiv-reactivă pe linia prevenirii şi combaterii nerespectării regimului legal de viteză de către conducătorii auto.
În cadrul acțiunii au fost aplicate 473 de sancțiuni contravenționale, din care cele mai multe – 332 pentru depășirea regimului legal de viteză.
Valoarea totală a sancțiunilor aplicabile este de 213.000 lei
Au fost reținute 51 de permise de conducere, din care 30 pentru încălcarea regimului legal de viteză, 18 pentru depășiri neregulamentare și 3 pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului.
Totodată, au fost ridicate 9 certificate de înmatriculare și a fost constatată o infracțiune la regimul rutier.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.