FOTO Ludovic Orban și mai mulți miniștri fumează și beau alcool în biroul din Palatul Victoria, încălcând normele de distanțare socială și interdicția privind fumatul în instituțiile publice

O fotografie în care premierul Ludovic Orban și mai mulți miniștri încalcă regulile de distanțare socială și legea privind fumatul în instituțiile publice s-a viralizată, vineri seară, pe rețelele sociale. 

Premierul Ludovic Orban fumează, ministrul de externe Bogdan Aurescu (care poartă mănuși de protecție) are în mână un trabuc, iar ministrul economiei, Virgil Popescu, ține un pahar cu whiskey. Ministrul Bode stă la un birou pe care se văd o sticlă de șampanie, mai multe pahare, unele par a fi cu bere, dar și niște farfurii cu aperitive. Raluca Turcan este singura care are mască de protecție, dar o ține sub bărbie.

Scena a fost surprinsă în biroul prim-ministrului României, Ludovic Orban să-și dea demisia.

Potrivit unor surse politice, fotografia ar fi fost făcută de ziua premierului, pe 25 mai.

Într-o primă reacție, premierul Ludovic Orban a declarat, vineri seară, pentru Mediafax, că nu ştie despre poza postată pe Facebook.

„Nu ştiu despre ce e vorba, când o să umblu, o să mă uit. Acuma m-am dat jos din avion, am fost plecat la Mureş şi la Maramureş, habar n-am. Ştiu eu în ce poză apar? Şi ce să fac? Asta e! Dacă e o poză, e o poză. Asta e”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Mai nouă Mai veche