Călugăr de la Putna transferat în stare critică de la Suceava la București


Un alt călugăr infectat cu noul coronavirus, de la Mănăstirea Putna, a fost adus de urgență de la Suceava la București.

Un elicopter de la SMURD Iași l-a transferat pe călugăr de la Suceava, unde era internat, la București, la Institutul „Matei Balș”, fiind în stare gravă.

Potrivit medicilor starea călugărului este una foarte gravă, iar din acest motiv a fost nevoie de transferul acestuia la o clinică medicală unde lucrează cei mai buni specialiști în boli contagioase.

„Este vorba de un pacient COVID pozitiv, în stare critică, intubat, ventilat mecanic, sedat, cu necesar de transport hemodinamic. Transferul s-a efectuat cu echipajul SMURD Iași, cu elicopterul mare, pentru că oferă posibilitatea de protecție, atât a pacientului, cât și a personalului, pe durata zborului, în condiții mai bune decât elicopterul mic, contraindicat pentru transferul pacienților cu risc biologic, cum era acest pacient. Zborul s-a făcut în condiții bune, pacientul a fost transferat în stare stabilă, deși, cum am spus, critic la momentul preluării și momentul predării”, a declarat Diana Cimpoeșu, coordonator SMURD pe regiunea Moldovei.

Pe data de 24 aprilie 2020, tot de la Suceava a fost transferat la București, arhiepiscopul ortodox al Sucevei și Rădăuților, IPS Pimen. Acesta era infectat cu noul coronavirus, iar starea lui era una grav. În prezent, medicii au confirmat că IPS Pimen se află intubat, în stare critică dar stabilă, primind și un tratament revoluționar care conține plasmă cu anticorpi la noul virus, care se așteaptă să își facă efectul.

Mai nouă Mai veche