Cine este omul care a ascuns morții din Suceava: vine dintr-o familie loială lui Gheorghe Flutur, tatăl său a scris „Bucovina” cu oi vii pentru o vizită a lui Traian Băsescu


Managerul militar al Spitalului Județean Suceva a anunțat că debandada din instituție a fost atât de mare atunci când a preluat conducerea, încât șeful resurselor umane din spital și-a permis să ascundă îmbolnăvirile și morții de COVID-19. În urma scandalului, cel acuzat a demisionat. E vorba despre Emil Juravle, angajat la spitalul din subordinea lui Gheorghe Flutur, membru al unei familii care are legături extrem de puternice cu puternicul șef al PNL Suceava, scrie Reporter de Iași.

Soția funcționarului acuzat de managerul militar că a vrut să ascundă numărul real al deceselor lucrează la Protecția Copilului, tot în subordinea Consiliului Județean, iat tatăl său, Dragoș Juravle, este un vechi tovarăș al lui Gheorghe Flutur.

Familia Juravle deține firme, încasează dividende de sute de mii de lei anual, dar toți mambrii lucrează tot la stat.

Juravle-tatăl este autorul scrierii cuvântului „Bucovina” din litere cu oi băgate în țarcuri la o vizită a lui Traian Băsescu în județul Suceava în 2009, un eveniment criticat de presa de la acea vreme pentru că semnifica obediența autorităților locale față de președintele de la acel moment. Tot Juravle – senior este cel care a vrut să-i facă statuie de gheață Elenei Udrea, la o altă vizită în Suceava, potrivit Reporter de Iași.

Familia deține o pensiune de sute de mii de euro la Putna pentru care nu există surse financiare ce pot fi justificate. Tatăl, fost șef în Consiliul Județean Suceava, a ajuns între timp director la o agenție din Ministerul Agriculturii.

Pe 1 mai, generalul Ionel Oprea, cel care a preluat pentru un timp conducerea militară a Spitalului Județean Suceava, a făcut următoarea declarație de presă, citat fiind de Digi 24: „Nici date despre personalul care era îmbolnăvit, 20 sau 21 câți erau, pe categorii, nu am găsit. Șeful nu numai că nu a fost în stare să ne prezinte o situație clară, dar nici nu a vrut, a refuzat și a plecat, și-a dat demisia. Nu a mai venit pe la serviciu”.

Oprea a explicat și de ce o parte dintre cei decedați au fost înregistrați târziu. O angajată a spitalului i-ar fi spus: „Să nu se interpreteze”.

Emil Juravle este unul dintre tinerii suceveni cu o ascensiune fulminantă în ultimii ani. La începutul lunii ianuarie 2019, Emil Juravle a participat la concursul pentru ocuparea postului de șef al resurselor umane la spital. Inițial, au fost 7 candidați: trei absenți, trei respinși la proba scrisă. Doar el a luat note de trecere, 86 de puncte la proba scrisă și 76,33 la interviu. Și a obținut postul.

Între 2008 și 2018, averea lui Juravle a crescut fantastic. Acum 12 ani, acesta a declarat doar un apartament de 44 mp în Suceava. Într-o declarație de avere de anul trecut, Emil Juravle și soția sa, Oana Irina, au notat: două parcele de teren intravilan de 500 mp și 131 mp, o casă de locuit de 160 mp, apartamentul din Suceava, spații comerciale de 149 mp împreună cu o altă familie și o parte dintr-o casă de vacanță.

Familia Juravle a mai menționat două autoturisme, un Volvo fabricat în 2004 și un Mercedes din 2007.

La capitolul „conturi și depozite” au fost completate 7 linii, totalizând peste 120.000 de lei și aproape 25.000 de euro. Familia avea și datorii de 387.649 lei, refinanțare contractată în 2015 și scadentă în 2023.

La „venituri”, Emil a trecut salariile de la două firme private, iar Oana indemnizația de creștere copil. Grosul veniturilor au fost dividendele încasate de Emil Juravle de la SC Stilus SRL, SC Stiluscable și SC Star Vip Royal SRL. În total, 192.795 lei net aferent anului 2018.

Citește tot articolul pe Reporter de Iași

Mai nouă Mai veche