Cum a ”reuşit” Suceava să intre în carantină? DSP-ul a raportat numărul de teste ca fiind număr de persoane pozitive


Suceava a ieşit din carantină cu doar o zi înainte de expirarea stării de urgenţă. Anunţul a fost făcut de ministrul de Interne, Marcel Vela, care a inclus decizia în ultima ordonanţă militară.

Suceava a „reuşit” să raporteze un număr uriaş de infectaţi din pricina unei erori grave a Direcţiei de Sănătate Publică. La începutul epidemiei, DSP Suceava a raportat numărul de teste efectuate ca fiind număr de persoane pozitive. Medicul Manuela Trifan, şefa DSP Suceava, a declarat că „este foarte posibil” ca acest lucru să se fi întâmplat.

Suspiciunile privind posibile erori în raportare au început să apară în momentul în care Suceava a început să raporteze un număr uriaş de cazuri, comparativ cu restul judeţelor, precum şi un număr extrem de mic de persoane vindecate în raport cu cel al infectaţilor.

Manuela Trifan, şefa DSP Suceava, a început să verifice personal fiecare raportare şi a reuşit în cele din urmă să actualizeze cifrele şi să le „convertească” realităţii din teren. Și Spitalul de Urgenţă şi-a actualizat baza de date.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.