Un tânăr din Slătioara a fost prins băut la volan la Pojorâta. A suflat în etilotest, dar apoi a refuzat să-i fie recolatate probe biologice


Sâmbătă, 16 mai 2020 în jurul orei 02.00, polițiștii Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta, în timp ce își desfășurau atribuțiile de serviciu pe DN 17 pe raza comunei Pojorâta, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism marca Skoda.

La volanul autoturismului se afla Gheorghe V., de 29 ani, din comuna Stulpicani, sat Slătioara, căruia i s-a solicitat să coboare din vehicul în vederea efectuării unei testări cu aparatul etilotest constatând cu acest prilej că prezenta tulburări de echilibru și că emana halenă alcoolică.
În urma testării a rezultat o valoare de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc pentru prelevarea a două probe biologice la interval de o oră între ele, loc unde nu și-a exprimat consimțământul în scris asupra prelevării.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.
Mai nouă Mai veche