FOTO VIDEO Șoferul dubei de Jandarmerie care a provocat accidentul din Ițcani și-a recunoscut vina și a încheiat constatarea amiabilă

Șoferul dubei de Jandarmerie care a provocat duminică seară un accident rutier în cartierul Ițcani din municipiul Suceava și-a recunoscut vina și a încheiat constatare amiabilă, fără a fi solicitată intervenția Poliției Rutieră.

Duminică seară, o mașină de Jandarmerie a intrat pe culoarea roșie a semaforului în intersecția străzilor Grigore Alexandru Ghica și Zefirului și a lovit un autorism Audi care circula regulamentar, pe culoarea verde a semaforului. Mașina de Jandarmerie avea semnale luminoase, dar nu avea prioritate de trecere pentru că nu avea în funcțiune și semnale acustice.

Evenimentul rutier s-a încheiat cu completarea unei constatări amiabile a accidentului. Astfel că reparația autoturismului Audi va fi despăgubită de asigurator, iar costul avariilor produse la autospeciala Jandarmeriei va fi suportate de militar.

Dacă ar fi fost solicitată intervenția Poliție Rutiere, jandarmului aflat la volan i-ar fi fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule. În plus, Inspectoratul de Jandarmi Județean Suceava ar fi deschis o procedură de cercetare prealabilă cu privire la abaterea comisă de militar.

Pentru că în urma accidentului au rezultat doar pagube materiale, cei doi șoferi au avut posibilitatea să încheie constatarea amiabilă.









Foto: Cezar Popescu

2 Comentarii

  1. Cea mai periculoasă intersecție pe mine la culoarea verde un tip cu camionul a forțat trecerea pe culoarea Galbena ca in intersecție m-am trezit Cu el in față dacă nu frânam brusc mă făcea terci .

    RăspundețiȘtergere
  2. Dacia Dokker tabla ca staniolul la Țigări

    RăspundețiȘtergere
Mai nouă Mai veche