FOTO Bucureștean prins cu portbagajul plin cu țigări, la Sucevița

Joi, 7 mai 2020, ora 09:25, în cadrul activităților dispuse în cadrul planului propriu de măsuri al Poliției Municipiului Rădăuți, echipajul din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, în punctul fix de la intersecția DN 17A cu DC Voievodeasa, de pe raza com. Sucevița, a observat un autoturism care se deplasa pe DN17A, direcția de deplasare Marginea – Sucevița.

Echipajul de poliție a procedat la interceptarea și urmărirea autoturismului, care inițial a mărit viteza de deplasare, pe o distanță de aprox.1,5 km, oprindu-l regulamentar pe DN 17A, în dreptul Bisericii ortodoxe.
Autoturismul era condus de către un bărbat în vârstă de 34 ani, din mun. București.

În continuare, în conformitate cu prevederile legale, s-a procedat la efectuarea controlului asupra autoturismului, ocazie cu care s-a constatat că în portbagaj se aflau mai multe pachete de țigarete de proveniență extracomunitară pentru care șoferul nu a putut prezenta proveniența legală.

Autoturismul a fost condus la sediul SPR 3 Marginea unde s-a procedat la la efectuarea controlului amănunțit, ocazie cu care, în portbagaj a fost descoperită cantitatea de 129.180 bucati țigarete fără timbru fiscal.

Întreaga cantitatea de țigări în valoare de circa 77.500 lei a fost confiscată iar autoturismul în valoare de circa 12.000 lei a fost indisponibilizat la sediul Poliției Municipiului Rădăuți.

În cauză urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „contrabandă” pentru stabilirea întregii activități infracționale.





Mai nouă Mai veche