Un bărbat a murit, vineri dimineață, la Mănăstirea Putna, acolo a fost tratat doar la cabinetul medical al mănăstirii. Săptămâna aceasta, un alt călugăr de la Putna, cu Covid-19, a fost transferat cu elicopterul la București

Un bărbat cu simptome specifice Covid-19 a murit, vineri dimineață, la Mănăstirea Putna, așezământ unde săptămâna aceasta un alt călugăr a fost diagnosticat pozitiv cu noul coronavirus. 

Decesul s-a produs vineri dimineață, la Mănăstirea Putna. Bărbatul în vârstă de 63 de ani a fost tratat doar la cabinetul medical din incinta lăcașului monahal, acolo unde unul dintre viețuitori este de profesie medic de familie. Bărbatul a prezentat dificultăți de respirație și alte simptome specifice Covid-19, fiindu-i administrat oxigen.

Conform directorului DSP Suceava, Manuela Trifan, decesul nu a fost raportat până acum autorităților ca fiind cu suspiciune de Covid-19.

Asta în condițiile în care cu trei zile în urmă, marți, 5 mai, un alt călugăr de la Putna, testat pozitiv cu noul coronavirus, a fost transferat cu un elicopter de la Suceava la Institutul Matei Balș din București.

Deși după acel caz DSP a anunțat că va face o anchetă epidemiologică la Mănăstirea Putna, ancheta nu începuse până acum.

Marți, în aceeași zi în care călugărul infectat cu Covid-19 era transferat la București, călugării de la Mănăstirea Putna au participat la o pomenire în cimitirul de lângă așezământ.

În prezent, mai mulți călugări care acuză simptome specifice sunt tratați la cabinetul medical din incinta mănăstirii.

Călugării de la Mănăstirea Putna nu au fost până acum testați pentru a se stabili dacă au fost infectați cu noul coronavirus.

Călugării Mănăstirii Putna au participat la o pomenire, marți, 5 mai, în cimitirul așezământului

Călugării Mănăstirii Putna au participat la o pomenire, marți, 5 mai, în cimitirul așezământului

Călugării Mănăstirii Putna au participat la o pomenire, marți, 5 mai, în cimitirul așezământului

Mai nouă Mai veche