Suspendarea managerului Vasile Rîmbu, considerat principalul vinovat pentru criza de la Spitalul Județean Suceava, încetează vineri



Suspendarea lui Vasile Rîmbu din funcția de manager al Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava încetează vineri, 15 mai.

Vasile Rîmbu, managerul Spitalul Județean Suceava, a fost suspendat din funcție prin Dispoziția președintelui Consiliului Județean Suceava nr. 303/25 martie 2020.

Dispoziția președintelui CJ Suceava prevede că Vasile Rîmbu este suspendat din funcția de manager al Spitalului Județean „pe perioada stării de urgență instituită pe teritoriul României prin Decretul Președintelui României nr. 195/16 martie 2020”.

Starea de urgență instituită de președintele Klaus Iohannis încetează vineri, 15 mai. În consecință, tot vineri încetează și suspendarea din funcție a managerului Vasile Rîmbu.

Numit și menținut în funcție de Gheorghe Flutur, fiind chiar și propunerea PNL Suceava pentru funcția de ministru al Sănătății, Vasile Rîmbu a fost considerat unul dintre principalii vinovați, alături de Gheorghe Flutur și de directorul medical Mircea Macovei, pentru criza majoră de la Spitalul Județean Suceava.

Consiliul Județean Suceava nu a anunțat până acum dacă începând de vineri, când îi expiră suspendarea, Vasile Rîmbu va reveni la conducerea spitalului.

Spitalul Județean este condus interimar de medicii Anatolii Buzdugan și Valeriu Gavrilovici.

Citește și:
Mai nouă Mai veche