Numere de telefon puse la dispoziția rudelor pacienților de la Centrul Sasca MicăLa mai mult de o săptâmână de izbucnirea focarului de coronavirus de la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihică Sasca Mică, din județul Suceava, reprezentanții instituției, transmit prin Centrul de Resurse Juridice că, până la 7 mai, rudele pacienților au la dispoziție 3 numere de telefon pentru informații.

Cele trei contacte sunt:
  • Ivănuș Mariana (asistent social, tel. 0751.897.793)
  • Haloiu Ramona (psiholog, tel. 0749.916.019)
  • Ștefănoaia Maria (educator, 0743.727.547).

Aproape două treimi dintre beneficiari, mai exact 242, și 59 de cadre medicale au ieșit pozitiv la coronavirus începând cu 21 aprilie. Cel puțin un pacient a murit.

Până acum, familiile sutelor de pacienți nu au fost anunțate de angajați cine este infectat și cine nu.

Șefa Direcției de Sănătate Publică Suceava a declarant recent, la Europa FM, că infectarea în masă a avut ca sursă exteriorul centrului, cel mai probabil angajații.

Într-o adresă trimisă CRJ, se arată că în cadrul CRRN Sasca Mică se află 8 beneficiari care sunt puși sub interdicție, din totalul de 367. Personalul este insuficient.

Pe site-ul DGASPC Suceava a fost postat un anunț cu intervalul orar în care familiile/aparținătorii pot lua legătura cu asistentul social, numărul de telefon la care pot suna și solicita informații despre starea de sănătate a rezidenților.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.