Șcheia, Todirești, Ilișești și Bălăceana au fost incluse în zona de liberă circulație printr-o hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență




Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava a hotărât, miercuri, să includă localitățile Șcheia, Todirești, Ilișești și Bălăceana în zona în care motivul deplasării între localități nu trebuie declarat pe propria răspundere.

Prefectura Suceava:

„Având în vedere necesitatea de a asigura contiguitatea spațială a teritoriului administrativ al municipiului reședință de județ și a unităților administrativ-teritoriale cuprinse în zona metropolitană constituită conform legislației specifice, în data de 20.05.2020 a avut loc o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

În cadrul acestei ședințe s-a hotărât aplicarea unitară a măsurilor, prevăzute la art. 5 alin.3 din Legea nr. 55/ 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 coroborate cu dispozițiile punctului 20 din anexa la Hotarârea Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență nr. 25/ 18.05.2020, la nivelul următoarelor localități: zona metropolitană Suceava compusă din municipiul Suceava, orașul Salcea, Adâncata, Bosanci, Dărmănești, Dumbrăveni, Hănțești, Ipotești, Mitocu Dragomirnei, Moara, Pătrăuți, Siminicea, Stroiești, Udești, Verești precum și unitățile administrativ-teritoriale Bălăceana, Ilișești, Șcheia și Todirești.

Astfel, în interiorul și între localitățile sus menționate se poate circula fără documentele justificative prevăzute în cele două acte normative sus menționate.”
Mai nouă Mai veche