Situația epidemiei de Covid-19 în județul Suceava, miercuri, 27 mai 2020

Astăzi, 27.05.2020, ora 9.00, conform datelor centralizate la nivel județean de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, situația epidemiologică se prezintă astfel:

  • în autoizolare la domiciliu 3510 de persoane,
  • în carantină instituționalizată 122 de persoane
  • 15365 de persoane ieșite din autoizolare
  • 2985 de persoane ieșite din carantină instituționalizată.

Până la acest moment, în județul Suceava au fost efectuate 19524 de teste.

Facem precizarea că persoanele aflate în autoizolare la domiciliu și în carantină instituționalizată sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava.

Conform situației întocmită de către D.S.P. Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 2337 de persoane declarate vindecate.

În ultimele 24 de ore au fost externate 71 de persoane.

În Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava se află internați un număr de 484 pacienți, dintre care 260 de pacieți Covid-19, un număr de 26 pacienți fiind internați la Secția ATI.

În urma analizelor realizate în cadrul ședințelor extraordinare a CJSU Suceava, a fost adoptat Planul de control tematic inopinat pentru verificarea respectării măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID-19, precum și analizarea situației generate de pandemia COVID-19 la nivelul județului Suceava, în contextul furnizării serviciilor medicale de urgență de către Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, conform destinației anterioare perioadei de pandemie.

Ulterior, în cadrul unei ședințe tehnice la care a participat domnul conf. univ. dr. Lucian Indrei, coordonator regiunea Moldova pentru gestionarea Covid-19, prefectul județului, împreună cu conducerea Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava și specialiști ai Direcției de Sănătate Publică Suceava, a fost analizat planul de revenire graduală a activității medicale anterioare pandemiei, propus de către conducerea spitalului județean.

Concluziile analizei de specialitate au condus la posibilitatea revenirii aripei noi a spitalului județean la o activitate medicală normală, în mod etapizat, sub condiția asigurării separării circuitelor funcționale Covid-19 și non-Covid și delimitarea zonei tampon.

În acest sens, astăzi, în vederea avizării din punct de vedere epidemiologic a soluției propuse, doamna doctor epidemiolog Dana Marcoci din cadrul D.S.P. Neamț, va proceda la analizarea circuitelor funcționale și a spațiilor propuse.

Având în vedere că doamna doctor epidemiolog Dana Marcoci cunoaște bine activitatea spitalului județean, domnia sa fiind detașată din 3 aprilie a.c. pentru o perioadă determinată la Suceava, conducerea spitalului județean va încheia un contract de prestări servicii, de natură a permite adaptarea circuitelor la noile cerințe și provocări, precum și a activității medicale și a procedurilor de lucru.

Vă reamintim, dacă aveți rude sau prieteni care locuiesc în afara țării și au nevoie de ajutor în această perioadă dificilă, că puteți să îi îndrumați către platforma http://diasporahub.ro/ unde, prin completartea unui formular, vor fi ghidați cu ușurință către grupurile care le pot oferi sprijin.

Polițiștii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19, obiectivul nostru fiind siguranța cetățeanului.

În contextul trecerii la starea de alertă, structurile MAI acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli, fiind derulate acțiuni privind ordinea și siguranța publică, de verificare a persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru paza locațiilor de carantinare, fluidizarea circulației rutiere, dar și alte misiuni impuse de contextul actual.
Mai nouă Mai veche