Peste 200 de metri cubi de cherestea confiscată de polițiști de la o firmă din Valea Moldovei



Marți, 26 mai 2020, în baza datelor şi informaţiilor deţinute în cadrul Planului Comun de Acţiune „Scutul Pădurii 2018”, polițiștii din cadrul I.P.J. Suceava - Serviciul de Ordine Publică - Biroul de Combatere a Delictelor Silvice în cooperare cu lucrători ai Gărzii Forestiere Suceava, au efectuat un control la o firmă SC Ivanovici SRL cu sediul social în Valea Moldovei, pe linia respectării prevederilor legale privind achiziţia, debitarea şi comercializarea materialelor lemnoase.

Cu ocazia verificărilor, echipa de control a constatat faptul că societatea sus-amintită a expediat cantitatea de 208,14 mc cherestea rășinoase cu avize de însoțire din care nu rezultă proveniența legală.

De asemenea, s-a constatat faptul că societatea sus-amintită nu respectă obligația legală de verificare a codurilor unice aferente avizelor intrate în punctul de lucru și operează în mod eronat datele in aplicațiile specifice.

În cauză s-au aplicat 3 sancţiuni contravenționale în valoare de 7.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii de 208,14 mc cherestea rășinoase în valoare de 149.652,66 lei.
Mai nouă Mai veche