Starea de sănătate a ÎPS Pimen s-a agravat. Ierarhul a suferit complicații pulmonare și a fost intubat în secția ATI de la Institutul Matei BalșÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, este în stare gravă, intubat, pe secţia de ATI a Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Capitală.

Surse din cadrul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală au confirmat, pentru Mediafax, că ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor este în stare gravă, intubat, pe secţia de ATI a unităţii sanitare. ÎPS Pimen a fost intubat vineri seara, după ce a suferit complicaţii pulmonare.

ÎPS Pimen a fost transportat cu elicopterul de la Spitalul Judeţean Suceava la Bucureşti pe 20 aprilie, alături de un bărbat în vârstă de 47 de ani, intubat.

A fost un zbor de noapte despre care medicii SMURD Iaşi au spus că a fost o misiune deosebită pe care au făcut-o în ajutorul pacienţilor aflaţi în stare gravă, din cauza faptului că locurile la ATI în unitatea sanitară din Suceava erau la acea vreme insuficiente. Grupul de Comunicare Strategică a transmis atunci că IPS Pimen prezenta simptome severe de pneumonie.

ÎPS Pimen a fost intubat vineri seara, după ce a suferit complicaţii pulmonare.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, spunea, sâmbătă, la Iaşi, că Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor este în stare stabilă, dar medicii rămân rezervaţi, date fiind vârsta şi alte boli ale ierahului.

„Din informaţiile pe care le avem, era o stare stabilă. Rămân cu nişte precauţii, având în vedere că există o vârstă şi există nişte comorbidităţi. Tratăm fiecare caz după patologie, după vârstă, după comorbidităţi, facem tot posibilul ca rezultatul final să fie unul de vindecare”, a declarat Nelu Tătaru.

ÎPS Pimen este în fruntea Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor de 29 de ani.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.