Un șofer beat a lovit cu mașina o poartă și un gard de la două locuințe din Rădăuți


Sâmbătă, 2 mai 2020, ora 18.45, echipajul de poliție rutieră din cadrul Poliției Rădăuți a fost sesizat despre faptul că pe strada Putnei din Rădăuți a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, iar conducătorul auto este sub influența băuturilor alcoolice.

Din cercetări s-a stabilit că la 02.05.2020, în jurul orelor 18:45, Vasile C., de 36 de ani, din Rădăuți, conducea autoturismul marca VOLVO pe strada Eraclie Porumbescu din Rădăuți, iar când a ajuns la intersecția cu strada Măcelarilor, pe un sector de drum în curbă la dreapta, din cauza faptului că nu a adaptat viteza la condițiile de drum și pe fondul consumului de băuturi alcoolice, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe contrasens, după care a părăsit partea carosabilă și a lovit porțile unui imobil.

După impact, conducătorul auto și-a continuat deplasarea spre strada Putnei și ajungând în dreptul unui al imobil, în curbă la stânga, a pierdut din nou controlul asupra direcției de mers, a părăsit carosabilul și a lovit gardul imobilului mai sus menționat.

În urma evenimentelor au rezultat doar pagube materiale.

Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost condus la sediul Poliției Mun. Rădăuți, unde a fost testat cu aparatul etilotest, ocazie cu care a rezultat o concentrație de 0.83 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, conducătorul auto i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracţiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
Mai nouă Mai veche