Un biciclist beat susține că ar fi fost lovit de o mașină, la Pătrăuți. Șoferul se jură că nu l-a atins


Sâmbătă, 16 mai 2020, la ora 23:10, Constantin R., de 30 ani, din comuna Pătrăuți, în timp ce conducea bicicleta personală pe un drum comunal neclasificat, în interiorul localității Pătrăuți, având direcția de deplasare cartierul „Moldoveni” spre DJ 208 V, ajungând în apropiere de intersecția cu drumul județean a fost acroșat de un autoturism. Sus numitul a declarat faptul că șoferul a plecat de la fața locului.

La fața locului a fost identificat și conducătorul autoturismului marca VW Golf, Mihai B., de 23 ani, din Pătrăuți, care a declarat faptul că a condus autoturismul în locul și timpul sesizat, însă nu l-a atins pe biciclist. În urma examinării autoturismului s-a constatat că acesta nu prezenta avarii.

Biciclistul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,33 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, a fost testat cu aparatul etilotest și conducătorul auto, rezultatul fiind negativ și i s-au recoltat mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Biciclistul a fost examinat de personalul ambulanței, la fața locului, stabilindu-i-se diagnosticul: „TCC minor, contuzie genunchi drept și intoxicație etanolică”; după care a refuzat să fie transportat la spital pentru investigații suplimentare.

În cauză se vor face cercetări pentru stabilirea cu exactitate a evenimentului rutier.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă” şi „părăsirea locului accidentului”.
Mai nouă Mai veche