Un șofer care făcea un transport ilegal de lemn a prezentat polițiștilor un aviz pe îl prezentase și cu câteva ore mai devreme și avea deja aplicată viza de control


Marți, 26 mai 2020, la ora 13.07, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea au oprit pentru control pe DN17A, pe raza comunei Sucevița, autoutilitara marca Ford Transit încărcată cu material lemnos și condusă de către Aurel Z., de 36 de ani, din comuna Sucevița, care a prezentat pentru control documentele personale, documentele autovehiculului, cât și avizul de însoțire emis la data de 26 mai 2020, ora 08:45:36, pentru cantitatea de 3 m.c. lemn foc fag și lemn rotund construcții.

În urma verificărilor s-a stabilit faptul că autoutilitara mai sus menționată, încărcată cu material lemnos, a fost oprită în trafic, pe DN 17A, pe raza comunei Sucevița la data de 26.05.2020, orele 09.11, moment în care conducătorul auto a prezentat avizul de însoțire, emis la data de 26.05.2020, astfel agentul constatator aplicând viza de control.

Întrucât șoferul a transportat materiale lemnoase în baza aceluiași aviz de însoțire, a fost condus la punctul de descărcare „Atelier Împletituri Marginea”, unde personalul silvic din cadrul OS Marginea, a procedat la inventarierea materialului lemnos, constatându-se că în autoutilitară se afla cantitatea de 1,30 m.c. lemn foc paltin.

Pentru aspectele prezentate șoferul a fost sancționat contravențional, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantității de 1,30 m.c. lemn foc paltin, în valoare de 236,6 lei, ce a fost predată în custodie Ocolului Silvic Marginea.
Mai nouă Mai veche