VIDEO Principele Nicolae participă la înmormântarea arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, ÎPS Pimen

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor IPS Pimen este înmormântat, vineri, la Mănăstirea Sihăstria Putnei, slujba fiind oficiată de Mitropolitul Teofan, ÎPS Teodosie şi PS Damaschin Dorneanul, împreună cu un sobor de preoţi.

Slujba de înmormântare, oficiată la Mănăstirea Sihăstria Putnei, a început oficial la ora 12.00 şi a fost precedată de Sfânta Liturghie.

Slujba este susţinută de Mitropolitul Teofan, ÎPS Teodosie şi PS Damaschin Dorneanul, împreună cu un sobor de preoţi.

La slujbă participă câteva sute de credincioşi, dar şi autorităţi locale şi judeţene. În public se află și Principele Nicolae, nepotul Regelui Mihai I, cel care l-a însoțit pe fostul șef al statului în vizita la Putna, în 1992, fiind întâmpinat la acea vreme de ÎPS Pimen.



„Nădăjduim că, la pomenirea ce se va face la 40 de zile de la trecerea sa la cele veşnice, situaţia să fie cu mult îmbunătăţită şi restricţiile vor fi reduse, astfel încât să avem posibilitatea cu toţii de a cinsti aşa cum se cuvine pe acest vrednic Arhipăstor al Bisericii lui Hristos din Moldova”, a transmis Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor.

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, IPS Pimen, infectat cu coronavirus, a încetat din viaţă miercuri, 20 mai 2020, în jurul orei 0:50 la Institutul „Matei Balş” din Capitală, în urma unui al doilea atac de cord.

1 Comentarii

  1. Dumnezeu sa îl ierte pe înteleptul nostru parinte Pimen si, cu ajutorul lui Dumnezeu, sa faca dreptate pentru ceea ce a luptat si înainte si dupa 1989 : Buna Credinta crestin-ortodoxa stramoseasca, UNITATEA de NEAM si GLIE si RETROCEDAREA CODRILOR SECULARI ai Bucovinei, catre Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor asa dupa cum au fost lasati si dupa cum au dat scris, toti marii domnitori, patrioti, din vechime. Nicidecum lasati Muntii, Izvoarele, Padurile, Resursele Naturale, ale Bucovinei si tarii, sa fie exploatate de toti criminalii, hotii, tradatorii si parvenitii planetei, în complicitate cu lasii, coruptii si tradatorii tarii. Schweighoffer, Egger, Kronospan, Ikea, toate firmele austriece, germane, turcesti, maghiare, orientale, rusesti si de oriunde ar mai fi, nu au contribuit si nici nu vor contribui vreodata cu absolut nimic pozitiv, la istoria si dezvoltarea României! INCETATI VANZAREA DE TARA SI UMILIREA POPORULUI, ca nimeni nu va mai rabda (valabil si pentru politrucii ipocriti ce au mers la înmormântarea parintelui Pimen, desi l-au sapat bine pe la spate si nu l-au sustinut deloc)! Dumnezeu sa-l ierte pe parintele Pimen. A avut prea mult bun simt si prea multa diplomatie, mila si toleranta, fata de toti acesti tradatori! Dar, Dumnezeu ni-i arata pe toti, asa cum au fost si sunt. ADEVARUL E VESNIC! Hotiile si banii nemunciti sunt Efemeri! TOTI cei din Bucovina si din tara, ce stiu ca au procedat astfel, ar trebui sa se uite adânc în oglinda si sa realizeze ca toti sunt EFEMERI!

    RăspundețiȘtergere
Mai nouă Mai veche