Buletin de presă, 10 iunie 2020 - IPJ Suceava

Sancțiuni contravenționale în valoare de 315.270 aplicate de polițiști

În perioada 05-08.06.2020, Serviciul Rutier Suceava împreună cu formaţiunile de profil din judeţ a organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia combaterii excesului de viteză şi a depăşirilor neregulamentare, ocazie cu care au fost aplicate 646 sancțiuni contravenționale în valoare de 315.270 lei.
În cadrul acțiunii polițiștii au reținut în vederea suspendării 45 permise de conducere și 11 certificate de înmatriculare.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 09.06.2020, în jurul orei 17:10, un bărbat de 43 ani din municipiul Fălticeni, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2, în afara localității Spătărești, după o curbă la dreapta, nu a păstrat o distanță suficientă față de autoutilitara condusă de un bărbat de 32 ani din comuna Baia, care circula în fața sa, a frânat și a virat stânga pentru a evita coliziunea cu aceasta, moment în care a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu autoutilitara condusă de un bărbat de 33 ani din comuna Drăgușeni, care circula din sens opus.
Din accident a rezultat vătămarea corporală a conducătorilor auto a celor două autoutilitare precum şi a unei femei de 28 ani din comuna Baia, pasager în autoutilitara condusă de bărbatul de 32 de ani, care au fost transportaţi cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Material lemnos confiscat de polițiști

La 09.06.2020, ora 11.00, o patrulă din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți a oprit pentru control pe DN17A Marginea-Sucevița autoutilitara condusă de un bărbat de 40 ani din judeţul Botoșani care transporta conform avizului de însoţire cantitatea de 2,50 m.c. material lemnos, lemn foc de esenţă fag.
Întrucât existau suspiciuni cu privire la cantitatea transportată, poliţiştii au cerut sprijinul specialiştilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul de 40 de ani transporta cantitatea de 3,25 m.c. lemn foc fag cu 0,75 metri cubi mai mult decât era menționat în aviz.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform Legii nr. 171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 126,75 lei a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.


La 09.06.2020 ora 15.00 o patrulă din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți a oprit pentru control pe DN17A Marginea-Sucevița autoutilitara condusă de un bărbat de 24 ani din judeţul Botoșani care transporta conform avizului de însoţire cantitatea de 2,50 m.c. material lemnos, lemn foc de esenţă fag.
Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat faptul că anterior acestui transport susnumitul a mai efectuat încă un transport de material lemnos în baza aceluiași aviz de însoțire primar.
Poliţiştii au cerut sprijinul specialiştilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul de 24 de ani transporta cantitatea de 1,20 metri cubi lemn foc paltin și 1,0 metri cubi lemn foc fag.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1000 lei conform Legii nr. 171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 397 lei a fost confiscat, fiind predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.