Buletin de presă, 18 iunie 2020 - IPJ Suceava



Acțiune a polițiștilor pe linia provenienței, prelucrării, depozitării și valorificării peștelui, produselor din pește

La 17.06.2020, lucrătorii de poliţie din cadrul Serviciului de Ordine Publică, în cooperare cu specialişti din cadrul D.S.V.S.A. Suceava au desfăşurat activităţi specifice de prevenire şi combatere a activităţilor ilicite de comerţ cu peşte şi subproduse din peşte pe raza municipiului Suceava, fiind efectuate 6 controale pe linia provenienței, prelucrării, depozitării și valorificării peștelui, produselor și subproduselor din pește și verificate un număr de 2 societăți comerciale, ocazie cu care au constatat faptul că o societate comercială din municipiul Suceava deținea 64 de unelte de plasă tip monofilament (interzise la deținere) .
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de
,,deținere/comercializare a uneltelor de plasă tip monofilament” .
Totodată, cele 64 de bucăți de unelte de plasă tip monofilament în valoare totală de 3.456 lei
au fost ridicare în vederea confiscării.
În cadrul aceleiaşi acţiuni, echipele de control au depistat într-un centru comercial situat pe raza municipiului Suceava, 3 persoane fizice în timp ce comercializau fără documente de provenienţă cantitatea totală de 4,77 kg peşte sub formă de conserve.
Față de cele 3 persoane s-au aplicat 3 sancțiuni contravenţionale conform Lg. 12/1990,
cu amendă în cuantum de 5.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii de 4,77 kg peşte, în valoare de aproximativ 350 lei.


Dosare penale la regimul rutier

La 17.06.2020, în jurul orei 02.40, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Câmpulung – Moldovenesc a oprit pentru control pe strada Calea Bucovinei din localitate autoturismul condus de un bărbat de 26 de ani din comuna Udeşti.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, în prezenţa personalului medical, acesta a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date , poliţiştii au constatat faptul că, bărbatul de 26 de ani nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice” şi ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.


La 17.06.2020, ora 07.30, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Suceava a oprit pentru control la intersecția străzilor Zafirului cu strada Mitocului de pe raza municipiului Suceava autoturismul condus de un localnic de 33 ani.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, poliţiştii au constatata faptul că, bărbatul de 33 de ani are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.


La 17.06.2020, ora 09:28, Poliţia municipiului Fălticeni a fost sesizată prin „S.N.U.A.U. 112” despre faptul că pe strada Artur Gorovei, din localitate a avut loc un accident rutier soldat cu pagube materiale.
Din verificările efectuate, poliţiştii deplasaţi la faţa locului au stabilit faptul că, la 17.06.2020, ora 09:25, în timp ce conducea autoturismul pe strada Artur Gorovei din localitate, un localnic de 59 ani a efectuat o manevră de mers înapoi, a pierdut controlul asupra autoturismului și a lovit cu partea din spate poarta de acces al unui imobil, după care partea din față a autoturismului care se afla parcat în curtea imobilului.
După eveniment bărbatul de 59 de ani a părăsit locul accidentului, fiind identificat de poliţişti în dreptul locuinței sale din municipiul Fălticeni.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolulului sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche