Un individ judecat pentru că a provocat un accident mortal beat la volan a fost prins acum conducând beat un moped. A fost reținut în arestul IPJ Suceava



Miercuri, 17 iunie 2020, un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni a luat măsura preventivă a controlului judiciar faţă de un inculpat pentru săvârşirea infracţiunilor de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat prev. de art. 334 alin. 1 C.pen., conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prev. de art. 335 alin. 2 C.pen. şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, prev. de art. 336 alin. 1 C.pen., reţinându-se în sarcina acestuia faptul că la data de 14.06.2020, în jurul orelor 00:30, fără a deţine permis de conducere, a condus un moped neînmatriculat pe drumurile publice de pe raza unei localităţi din mediul rural din jud. Suceava având în sânge o alcoolemie de peste 1,37 gr.‰.

La data de 16.06.2020 faţă de inculpat a fost luată măsura preventivă a reţinerii pentru o perioadă de 24 ore.

Acelaşi inculpat a fost trimis în judecată la data de 23.01.2020 pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă prev. de art. 192 alin. 1 şi 2 C.pen. şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, prev. de art. 336 alin. 1 C.pen. constând în aceea că la data de 16.06.2018, ora 00:30, a condus un autoturism pe drumurile publice de pe raza unei localităţi din mediul rural din jud. Suceava având în sânge o alcoolemie de peste 1,10 gr.‰ şi, pe fondul unui carosabil acoperit cu pietriş, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a pătruns pe contrasens intrând în coliziune cu un gard, accident în urma căruia o persoană de sex masculin, pasager în autoturism, a decedat.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea unei măsuri preventive reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Mai nouă Mai veche