Buletin de presă, 3 iunie 2020 - IPJ Suceava


Sancțiuni contravenționale în valoare de 84.195 lei aplicate de polițiștii rutieri

În 01.06.2020, Serviciul Rutier Suceava împreună cu formaţiunile de profil din judeţ a organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia combaterii excesului de viteză, a depăşirilor neregulamentare și reducerea riscului rutier datorat conducerii de vehicule sub influenţa alcoolului, ocazie cu care au fost aplicate 189 sancțiuni contravenționale, în valoare de 84.195 lei.
În cadrul acțiunii polițiștii au reținut în vederea suspendării 18 permise de conducere și 5 certificate de înmatriculare.


Acțiune a polițiștilor pe linia prevenirii și combaterii infracțiunilor contra patrimoniului

În noaptea de 30/31.05.2020, între orele 22.00-04.00 pe raza de competență a Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești s-a organizat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii infracțiunilor contra patrimoniului, săvârșirea unor fapte antisociale în segmentul stradal, menținerea ordinii și liniștii publice și a unui climat de siguranță rutieră, ocazie cu care au fost legitimate 34 persoane și controlate 15 autovehicule.
În cadrul acțiunii polițiștii au aplicat 5 sancțiuni contravenționale, în valoare de 7.000 lei .


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 02.06.2020, ora 08.40, în timp ce conducea motociclul pe Bulevardul George Enescu din municipiul Suceava, la intersecția cu str. Aleea Lalelelor, un tânăr de 18 ani din comuna Moara nu a păstrat o distanță suficientă față de autoturismul condus de o localnică de 42 ani, care circula în fața sa, intrând în coliziune față-spate cu acesta.
În urma impactului conducătorul motociclului a fost rănit uşor fiind transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Cei doi participanţi la trafic au fost testați de poliţişti cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, după care, la spital le-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 02.06.2020, în jurul orei 15.30, o patrulă din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Dărmănești a oprit pentru control pe raza comunei Dărmănești, autoturismul condus de un localnic de 22 ani.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 22 de ani nu posedă permis de conducere, nu este înmatriculat și numărul de înmatriculare este fals.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de ,,conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere”, ,,punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și ,,punerea în circulație sau conducerea unui vehicul cu nr. fals de înmatriculare”.

La 02.06.2020, în jurul orei 15:50, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Câmpulung Moldovenesc a oprit pentru control pe strada Mihai Eminescu din localitate autoturismul condus de un localnic de 24 ani.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, tânărul de 24 de ani are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier.
În cauză s-a întocmit doar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia dreptul de a conduce i-a fost suspendat”, ce va fi soluţionat procedural.

La 03.06.20202, ora 00.43, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Suceava a oprit pentru control la intersecția străzii Ostra cu strada Victoriei autoturismul condus de un bărbat de 25 ani din comuna Șcheia.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, fiindu-i prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche