Buletin de presă, 5 iunie 2020 - IPJ Suceava


Material lemnos confiscat de polițiști

La 04.06.2020, ora 11.15, o patrulă din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti a oprit pentru control pe un drum comunal din comuna Putna autoutilitara condusă de un localnic de 30 de ani, care transporta material lemnos.
Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documente justificative pentru materialul lemnos transportat, poliţiştii au cerut sprijinul specialiştilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că, acesta transporta în mod ilegal cantitatea de 2,55 m.c. lemn lucru de esenţă răşinoase.
Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 742 lei a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Putna.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 04.06.2020, în jurul orei 18:45, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17 în comuna Pojorâta într-o curbă periculoasă la dreapta, o femeie de 21 de ani din judeţul Bistriţa-Năsăud a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi a pătruns pe sensul opus de deplasare, intrând în coliziune frontală cu autoturismul condus regulamentar din sens opus de către un bărbat de 24 de ani din municipiul Fălticeni.
Din accident a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto de 24 de ani şi a unei femei de 21 de ani pasageră în autoturism, care au fost transportaţi cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Cei doi conducători auto au fost testaţi de poliţişti cu aparatul rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 04.06.2020, ora 14:32, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Fălticeni a oprit pentru control pe DN 2, pe raza localității Vadu Moldovei, autoturismul condus de un bărbat de 40 de ani din municipiul Rădăuţi.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că, bărbatul de 40 de ani are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche