Contrabandiști reținuți în arest după ce au fost prinși în flagrant, la Sadova, cu o dubă plină cu țigări


Procuror Blănaru Dan din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava, în calitate de purtător de cuvânt al instituţiei, sunt împuternicit să comunic următoarele:

La data de 09.06.2020 , în jurul orelor 23,20, un echipaj de poliţie din cadrul Secţiei nr.11 de Poliţie Rurală Pojorâta aflat în serviciul de patrulare pe raza com. Sadova, jud. Suceava, în zona Pasului Trei Movile pe DN17 A, a identificat o autoutilitară de culoare gri, ce se deplasa din direcţia com. Vatra Moldoviţei către centrul com. Sadova, iar la momentul observării echipajului de poliţie acesta a virat brusc spre dreapta, pe un drum lateral.

Având în vedere aspectele constatate, echipajul de poliţie s-a deplasat după autoutilitara în cauză, aceasta oprind la scurt timp, fiind identificate lângă autoutilitară, două persoane de sex masculin, una dintre aceste, părăsind în fugă locul în care a fost oprită autoutilitara, fiind identificată ulterior.

După legitimarea celor două persoane, s-a procedat la efectuarea unui control sumar asupra autoutilitarei, ocazie cu care s-a stabilit că în compartimentul pentru marfă, se aflau mai multe colete ce conţineau ţigări de contrabandă, acestea fiind camuflate în spatele unor deşeuri de material lemnos.

În urma inventarierii coletelor ce conţineau ţigaretele de contrabandă, s-a constatat faptul că în interiorul autoutilitarei era transportată cantitatea de 5518 pachete de ţigări provenienţă extra comunitară, respectiv cantitatea de 3018 pachete de ţigări de contrabandă marca PULL şi 2500 pachete marca de ţigări marca „Ashima”, ţigarete de provenienţă extra comunitară fără timbru de accizare.

Faţă de cele două persoane în posesia cărora au fost descoperite ţigaretele, s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, iar prin ordonanţa emisă la data de 11.06.2020, s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

În cauză a fost dispusă efectuarea de cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „contrabandă calificată”, faptă prev. şi ped. de art. 270 alin 3, cu aplic. art. 274 din Lg. 86/2006 mod. prin O. U. G. 54/2010.

Precizăm faptul că până la pronunţarea unei hotărâri definitive de condamnare, toate persoanele implicate în săvârşirea infracţiunii se bucură de prezumţia de nevinovăţie.
Mai nouă Mai veche