FOTO Trei algerieni care au trecut ilegal granița cu Ucraina au fost opriți de polițiștii de frontieră la Falcău

Migranți algerieni Falcău

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina au depistat și reținut trei cetățeni din Algeria care au trecut fraudulos frontiera din Ucraina în România. Persoanele au fost predate autorităților de frontieră ucrainene în baza acordului de readmisie, în vederea continuării cercetărilor.


În data de 15 iunie 2020, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina s-a declanșat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 05.40, polițiștii de frontieră au depistat în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Falcău, județul Suceava, trei cetățeni străini, care se deplasau, pe jos, spre interiorul țării.

Persoanele în cauză nu își justificau prezența în zona de frontieră, fapt pentru care au fost conduse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În cadrul cercetărilor preliminare, colegii noștri au stabilit că cei trei bărbați provin din Algeria, având vârste cuprinse între 21 și 23 de ani.

Cei trei algerieni au declarat că au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România deoarece intenționau să ajungă într-o ţară din Spaţiul Schengen.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar conform acordului de readmisie, persoanele au fost predate autorităților de frontieră din Ucraina, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Migranți algerieni Falcău

Niciun comentariu

Un produs Blogger.