Medici mutați fără testare din sectorul Covid în sectorul non-Covid, la Spitalul Județean Suceava: „Nu ne-a întrebat nimeni cum ne simțim”



Personalul medical care a lucrat în sectorul Covid la Spitalul Județean Suceava va fi transferat în sectorul non-Covid, începând de la 1 iulie, fără pauză și fără testare.

„Personalul medical care a lucrat în sectorul Covid până acum, de la 1 iulie va lucra în non-Covid, fără a fi retestat, fără pauză de șapte zile, așa cum e în străinătate, fără triaj. Ei nu au mai fost testați din martie, nici cei care atunci erau negativi. Și-au platit din banii lor analiza pentru anticorpi, că spitalul nu ne-a testat să vadă dacă avem imunitate. Dacă au vrut un CT pulmonar să vadă dacă au sechele, l-au facut tot la privat cu banii lor. Mulți au sechele, la unii plămânii arată ca dupa TBC. Multi dintre cei infectați au rămas cu sechele: dureri toracice, dificultăți de respirație, dureri de cap, insomnii....dar muncesc. Nu ne-a întrebat nimeni cum ne simțim”, a declarat un angajat al Spitalului Județean.

„Lucrăm în condiții greu de imaginat, în ture de 12 ore, în combinezon. Ni s-a atras atenția să nu ne schimbăm, cheltuim prea mult...”, a mai spus sursa citată.
Mai nouă Mai veche