Permis de conducere lituanian fals prezentat polițiștilor de un tânăr din Pătrăuți care circula cu o Dacie defectă prin Suceava



Joi, 18 iunie 2020, orele 16:40, în cadrul acțiunii organizate la nivelul Poliției Municipiului Suceava, pe linie de constatare a defecțiunilor tehnice, un echipaj din cadrul Poliției Mun. Suceava - Biroul Rutier, a procedat la oprirea autoturismului marca Dacia care circula pe strada Gheorghe Doja din municipiul Suceava, având direcția de deplasare dinspre cartier Ițcani către cartier Burdujeni. Vehiculul prezenta defecțiuni tehnice, iar la volanul acestuia a fost identificat Andrei H., de 19 ani, din Pătrăuți.

Întrucât tânărul nu figurează ca fiind posesor a unui permis de conducere eliberat de autoritățile române, iar permisul de conducere eliberat de autorităţile din Lituania prezenta suspiciuni în privinţa autenticităţii şi valabilităţii s-a procedat la verificarea, prin ofițerul de serviciu a I.P.J. Suceava, a acestui document rezultând faptul că seria respectivă nu figurează ca fiind atribuită unui permis de conducere eliberat de autorităţile din Lituania.

Prin ordonanţa din 18.06.2020 lucrătorii de poliţie din cadrul Biroului Rutier au dispus începerea urmării penale cu privire la comiterea infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, de complicitate la „falsul material în înscrisuri oficiale”, „fals material în înscrisuri oficiale„ şi de „uzul de fals”, dosarul penal întocmit urmând a fi înaintat cu propunere procedurală către Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava

Sub aspect contravențional, tânărul a fost sancționat aplicându-se măsura complementară de reținere a certificatului de înmatriculare.
Mai nouă Mai veche