Situația epidemiei cu Covid-19 în județul Suceava la data de 11 iunie

Județul Suceava


Joi, 11 iuni, numărul total al persoanelor infectate de la începutul epidemiei în județul Suceava a ajuns la 3.693, în creștere cu 25 de cazuri față de miercuri, 10 iunie, când au fost raportate 3.668 de cazuri.

Conform situației întocmită de către D.S.P. Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 3.010 persoane declarate vindecate.

În ultimele 24 de ore au fost internate in spitalul județean 9 persoane diagnosticate cu Covid – 19 si externate 14 persoane.

În Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava se află internați un număr de 431 pacienți, dintre care 139 pacienți Covid-19 și 292 pacienti nonCovid, iar în secția ATI sunt internați un număr de 10 pacienți. La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 53 de pacienți Covid-19, dintre care 6 cadre medicale, și 12 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus. Cadrele medicale confirmate pozitiv sunt asimptomatice.

Joi, 11 iunie 2020, ora 9.00, conform datelor centralizate la nivel județean de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, situația epidemiologică se prezintă astfel:
  • în autoizolare la domiciliu 5447 de persoane,
  • în carantină instituționalizată 1 persoană
  • 21.604 de persoane ieșite din autoizolare
  • 3.107 de persoane ieșite din carantină instituționalizată.
Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării cu virusul Covid – 19.

In cursul zilei de 10 iunie 2020 politistii au desfasurat activități in context Covid 19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor si interdictiilor impuse 5643 persoane și 15 societăți comerciale.

Informăm cetățenii că prin adresele nr. 135871/ 05.06.2020 și 136415/ 10.06.2020, Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției, ținând cont de eficiența măsurilor întreprinse și de evoluția favorabilă a situației de la Centrul de Recuperare și reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică și respectiv Costâna, a fost de acord cu ridicarea măsurii de carantinare asupra obiectivelor menționate.

În continuarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecției COVID-19, în perioada următoare se va monitoriza starea de sănătate a beneficiarilor și a personalului angajat prin intermediul asistenței medicale primare și sub supravegherea Direcției de Sănătate Publică Suceava.

Reamintim că în perioada 08.05- 13.05.2020, prin Ordinul Prefectului, au fost desemnate două comisii mixte de verificare a modului de respectare a măsurilor dispuse prin ordonanțele militare privind gestionarea stării de urgență și a condițiilor igienico-sanitare la furnizorii de servicii sociale din județul Suceava.

În urma deplasării în teren, s-a constatat că prevederile și măsurile dispuse prin Ordonanța Militară numărul 8/2020 privind gestionarea măsurii de prevenire a răspândirii COVID-19 precum și condițiile igienico sanitare sunt respectate de către furnizorii de servicii sociale verificați.

Unitățile prestatoare de servicii sociale au asigurat angajaților materiale igienico-sanitare de tipul: dezinfectanți pentru mâini și suprafețe, măști și mănuși de protecție, halate de protecție, combinezoane, capeline, botoșei, etc. în cantități suficiente. De asemenea s-a constatat că a fost asigurată carantinarea persoanelor rezidente și a personalului îngrijitor, iar accesul vizitatorilor a fost interzis.

Având in vedere contextul epidemiologic în continuă evoluție, la fiecare unitate verificată s-a facut recomandarea respectării cu strictețe, atât pe perioada menținerii stării de urgență, cât și ulterior acesteia, a protocoalelor, metodologiilor și măsurilor instituite de către Ministerul Sănătății, Institutul Național de Sănătate Publică, a Direcției de Sănătate Publică Suceava precum și a altor organisme și instituții competente să gestioneze epidemia de coronavirus.
 
Mai nouă Mai veche