Țigări de contrabandă abandonate pe un drum din Izvoarele Sucevei, descoperite de polițiștii de frontieră

Polițiștii de frontieră au descoperit şi confiscat la frontiera verde și pe căile de comunicație aproximativ 6.500 pachete cu ţigări, în valoare de  peste 75.000 lei, marfă ce urma să fie comercializată pe piaţa neagră de desfacere din zonă.

Duminică dimineață, în jurul orei 03.00, pe timpul unor misiuni de supraveghere și control în zona de competență, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Izvoarele Sucevei au observat, pe direcția localității Izvoarele Sucevei, urme produse de un autovehicul de teren.
Imediat s-au luat măsuri de cercetare a zonei respective, concomitent cu dispunerea unor măsuri specifice pentru depistarea persoanelor implicate.
În apropiere au fost descoperite, abandonate, cinci colete cu țigări. Acestea au fost transportate la sediul Sectorului Poliției de Frontieră, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 4.930 pachete cu țigări marca Marble, de proveniență ucraineană, și timbru duty free, în valoare de 57.681 lei.
Întreaga cantitate de  ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și în vederea depistării tuturor persoanelor implicate în activitatea infracțională.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare au oprit în trafic un autoturism în care au fost descoperite 1.500 pachete cu țigări, în valoare de peste 17.000 lei, pentru care şoferul nu deţinea documente de proveniență.
Sâmbătă, 06 iunie a.c., la nivelul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de responsabilitate.
Astfel, în jurul orei 13.30, a fost oprit în trafic pentru control, pe o stradă din municipiul Satu Mare, un autoturism marca Volkswagen Golf, condus de F.S., în vârstă de 66 ani, domiciliat pe raza județului Satu Mare.
În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit în portbagajul acestuia mai multe colete care conțineau țigări, marfă pentru care șoferul nu avea documente de proveniență.
Având în vedere cele constatate, s-a luat măsura conducerii bărbatului împreună cu autovehiculul în cauză la sediul poliției de frontieră, în vederea continuării cercetărilor.
Astfel, în urma inventarierii coletelor s-a constatat că acestea conțin 1.500 pachete cu țigări, diferite mărci, de proveniență ucraineană, în valoare de 17.550 lei, marfă care a fost ridicată în vederea confiscării.
În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă și în vederea documentării întregii activități infracționale, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.