Buletin de presă, 9 iunie 2020 - IPJ Suceava

IPJ Suceava


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

    La 08.06.2020, în jurul orelor 21.35, un bărbat de 35 ani din oraşul Frasin, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17, în afara localităţii Gura Humorului, din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum cu carosabil umed, pe fondul nepăstrării unei distanţe suficiente în mers faţă de autovehiculul din faţa sa, care se deplasa în coloană cu viteză redusă, a pierdut controlul asupra direcţiei, derapând, a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune laterală cu autoturismul condus regulamentar din sens opus, de un bărbat de 31 ani din oraşul Frasin.

Din accident a rezultat decesul conducătorului auto de 35 de ani.

Conducătorul auto de 31 de ani a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ,după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

    La 08.06.2020, ora 01.01, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Suceava a oprit pentru control pe strada Ana Ipătescu din localitate, autoturismul condus de un localnic de 41 de ani.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.


    La 08.06.2020, între orele 08.00-14.00, o patrulă din cadrul Poliției Orașului Salcea a oprit pentru control pe raza localităţii Dumbrăveni autoturismul condus de un bărbat de 42 de ani din judeţul Botoşani, ce a fost înregistrat de aparatul radar al poliţiei în timp ce rula în localitate cu viteza de 73 km/h, motiv pentru care a fost sancţionat contravenţional.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.


    La 08.06.2020, orele 16.05, un echipaj rutier din cadrul Poliției Municipiului Suceava a oprit pentru control pe DJ. 209 D, autoturismul condus de un bărbat de 55 ani din comuna Șerbăuți.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,76 mg/l. alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural. 


    La 08.06.2020, în jurul orelor 23.00, un echipaj rutier din cadrul Poliției Municipiului Suceava, a oprit pentru control pe strada Parcului din localitate autoturismul condus de un bărbat de 44 ani, din comuna Mitocu Dragomirnei.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.


    La 08.06.2020, ora 23.58, o patrulă din cadrul Secţiei 12 Poliţie Rurală Preutești, a oprit pentru control pe un drum comunal din comuna Preutești, autoturismul condus de un localnic de 31 ani.

În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 31 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de “conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche