Un biciclist beat a intrat pe contrasens și s-a izbit frontal într-o mașină, sâmbătă seară, la Câmpulung Moldovenesc


Sâmbătă, 20 iunie 2020, în jurul orei 22.35, Alin S., de 19 ani, din Pojorâta, în timp ce se deplasa pe bicicleta proprietate personală, pe strada Trandafirilor din Câmpulung Moldovenesc, din direcția străzii Silvicultorului spre strada 22 Decembrie, pe partea dreaptă a direcției sale de mers, la un moment dat, ajuns în apropierea intersecției cu strada Rândunicii, din cauza stării avansate de ebrietate în care se afla a pătruns brusc pe sensul opus de mers și a intrat în coliziune frontală cu autoturismul Skoda Fabia, condus regulamentar din direcția opusă de către o tânără de 20 ani, din Câmpulung Moldovenesc.

În urma coliziunii frontale, biciclistul a suferit leziuni ușoare, motiv pentru care a fost transportat la Spitalul Câmpulung Moldovenesc în vederea acordării de îngrijiri medicale unde a fost diagnosticat cu „contuzie parietal stânga și escoriații ușoare membre superioare”.

Biciclistul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, a fost testată cu aparatul etilotest și conducătoarea auto, rezultatul fiind de 0, 00 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care ambilor le-a fost recoltată câte o mostră biologică de sânge în vederea determinării alcoolemiei.

Din primele verificări s-a stabilit că vinovat de producerea accidentului se face biciclistul care s-a deplasat în stare avansată de ebrietate pe bicicletă, fără a purta îmbrăcăminte cu elemente flourescent reflectiorizante și fără a avea bicicleta echipată cu sisteme de iluminare.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.
Mai nouă Mai veche