Unitatea mobilă de terapie intensivă cumpărată din donații a sosit la Suceava

Crucea Roșie Suceava anunță că unitatea mobilă de terapie intensivă achizitionata cu fondurile din campania 1cm.ro a ajuns în Suceava și urmează să fie pregătită și echipată pentru a deveni funcțională.

Această unitate mobilă poate fi folosită și mutată rapid oriunde este nevoie pe întreaga durată a pandemiei Covid19. Unitatea are în dotare 12 paturi de terapie intensivă, 12 ventilatoare, 12 monitoare de funcții vitale și 72 de injectomate, dispune de un generator propriu, de rezervă de apă și de grupuri sanitare. Unitatea mobilă va fi disponibilă și după ieșirea din pandemie, în situații de calamități sau dezastre și are ca scop creșterea capacității spitalelor și a sistemului medical în general, de îngrijire a pacienților la standarde înalte. De mentionat ca valoarea acestei unitati si a dotarilor este de aproximativ 450.000 euro.

Achiziționarea din Turcia de către Crucea Roșie Suceava a acestei unități medicale mobile de terapie intensivă a fost posibilă datorită fondurilor rezultate în urma campaniei „1 centimetru de fapte – cu toții în linia întâi”, inițiată de antreprenorul sucevean Ștefan Mandachi. În cadrul campaniei, compania Unilever South Central Europe alături de divizia de înghețată din Suceava, reprezentată de brandul Betty Ice, a contribuit cu 320.000 de euro pentru achiziționarea unei unități mobile de terapie intensivă dotată cu 12 paturi, cu scopul de a ajuta comunitatea din Suceava, una dintre zonele cele mai afectate de pandemie.

„Unitatea mobilă de terapie intensivă aduce speranță și încredere oamenilor din regiune. Avem un adevărat sprijin în fiecare dintre donatori: persoanele și companiile care au arătat în această perioadă că sunt solidari față de comunitățile vulnerabile. Fără ajutorul lor nu am fi reușit să facem toate aceste achiziții și să contribuim astfel la însănătoșirea comunității noastre”, a precizat Corneliu Dediu, Director Crucea Roșie Suceava.

Crucea Roșie Suceava anunță continuarea acțiunilor de achiziționare de produse si echipamente în funcție de necesitățile stabilite împreună cu autoritățile locale și cu managementul spitalelor, precum și în funcție de evoluția situației de sănătate la nivelul județului.

Pe această cale, Crucea Roșie Suceava își exprimă recunoștința față de toți donatorii implicați în campanie și aduce mulțumiri massmedia locale și centrale pentru sprijin în comunicare și pentru prezentarea corecta si prompta a informatiilor legate de campania umanitară „1 centimetru de fapte – cu toții în linia întâi”.

Unitate Mobilă de Terapie Intensivă Suceava

Unitate Mobilă de Terapie Intensivă Suceava

Niciun comentariu

Un produs Blogger.