1,5 metri cubi de lemn de foc transportat fără acte, confiscat de polițiști la Moldovița


Marți, 21 iulie 2020, lucrătorii Secției 14 Poliție Rurală Vama au fost sesizați telefonic, cu privire la faptul că pe drumul forestier Peta, sat Demacușa, com. Moldovița, o persoană transportă material lemnos cu un autovehicul înmatriculat în Polonia, fără a deține aviz de însoțire a mărfii, conform legii.

Având în vedere cele de mai sus, lucrătorii de poliție s-au deplasat la fața locului, iar în urma verificărilor efectuate au identificat în zona drumului forestier Peta, auto marca IVECO, parcat.

Lângă auto, se aflau două persoane. S-a procedat la legitimarea celor două persoane, stabilind astfel că se numesc Daniel N. și Marius N., ambii din com. Vatra Moldoviței.

Totodată, cu ocazia controlului s-a stabilit că în autovehiculul indicat, se afla material lemnos, respectiv lemn foc rășinoase, care a fost transportat pe drumul forestier Peta, fără a deține aviz de însoțire a mărfii.

Conducătorul auto și mijlocul de transport, au fost conduși la Depozitul de material lemnos Dragoșa, aparținând O.S. Vama, loc unde s-a procedat la inventarierea materialului lemnos transportat.

Față de conducătorul auto a fost luată măsura de sancționare contravențională conform Legii 171/2010, art. 19, al. 1, lit. B, iar cantitatea de 1,5 mc lemn foc rășinoase a fost confiscată și dată în custodia organelor silvice.
Mai nouă Mai veche