15 cazuri noi de Covid-19, sâmbătă, în județul Suceava


Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat că numărul sucevenilor infectați cu noul coronavirus de la începutul epidemiei a ajuns, sâmbătă, 4 iulie, la 4.078, în creștere cu 15 cazuri față de ziua precedentă. 

Conform situației întocmită de către D.S.P. Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 3492 persoane declarate vindecate.

În Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava se află internați un număr de 450 pacienți, și anume 84 pacienți Covid-19 și 366 pacienti nonCovid, iar în secția ATI sunt internați un număr de 6 pacienți, din care 1 pacient este intubat.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 55 de pacienți Covid- 19 și 5 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Astăzi, 04.07.2020, ora 9.00, conform datelor centralizate la nivel județean de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, situația epidemiologică se prezintă astfel:

  • în autoizolare la domiciliu 3090 de persoane
  • în carantină instituționalizată 6 persoane
  • 30522 de persoane ieșite din autoizolare
  • 3113 de persoane ieșite din carantină instituționalizată.

Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării cu virusul Covid – 19.

In cursul zilei de 03 iulie 2020 polițiștii au desfășurat activități in context Covid 19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 2433 de persoane și 31 de societăți comerciale, fiind aplicate 6 sancțiuni contravenționale în valoare de 1000 lei pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii Covid -19.

Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu COVID-19, conducerea Ministerului Afacerilor Interne a convocat vineri, 3 iulie 2020, o ședință, în sistem videoconferință, cu prefecții și șefii de structuri centrale și teritoriale pentru a stabili măsurile care vor fi luate în următoarele două săptămâni.

În cadrul videoconferinței, ministrul afacerilor interne, Ion Marcel VELA a solicitat celor prezenți să acționeze cu profesionalism și rigurozitate, dar și cu atenție pentru a nu cădea în extreme fie de exces, fie de toleranță. Totodată s-a stabilit ca la nivelul fiecărui județ să fie organizată, sub autoritatea prefectului, o grupă de coordonare operativă, care să evalueze situația specifică și să intensifice activitățile de verificare și depistare a celor care nu respectă regulile de protecție sanitară. S-a dispus ca prima întâlnire a membrilor grupelor de coordonare operativă să aibă loc imediat după încheierea ședinței convocate de conducerea MAI.

Astfel, prin Ordinul Prefectului județului Suceava a fost constituit, în coordonarea prefectului județului, grupul de suport tehnic la nivelul Instituției Prefectului – Județul Suceava pentru prevenirea răspândirii coronavirusului SARS- CoV- 2.

Grupul de suport tehnic își va desfășura activitatea în perioada 03.07- 17.07.2020, cu posibilitatea de prelungire în cazul în care numărul cazurilor va evolua nefavorabil, și are în componența sa reprezentanții instituțiilor cu atribuții specifice în domeniul gestionării situației Covid- 19 și anume: subprefecții Daniel Prorociuc și Laura Morar, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava, inspectorul șef al Inspectoratului Județean de Poliție Suceava, șeful Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava, inspectorul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Suceava, directorul executiv al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Suceava, inspectorul șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava, șeful Agenției Teritoriale a ARR Suceava, comisarul șef adjunct al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Suceava și inspectorul șef județean al Inspectoratului Teritorial Suceava- Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier.

Sub coordonarea acestui grup, la nivelul județului vor fi organizate echipe mixte formate din polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști locali, reprezentanți ai inspectoratelor teritoriale de muncă, direcțiilor sanitar-veterinare și de la protecția consumatorului, precum și de la alte autorități cu competențe în efectuarea de verificări cu privire la respectarea regulilor de protecție sanitară. În situațiile de încălcare a normelor instituite pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, se vor dispune măsuri de sancționare, inclusiv de suspendare a activității unor operatori economici.

Se vor desfășura activități de verificare punctuale atunci când se vor primi sesizări cu privire la nerespectarea măsurilor de limitare a îmbolnăvirilor cu COVID-19, dar și acțiuni cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, precum și la ștranduri/ piscine, terase și cluburi în aer liber. O atenție deosebită va fi acordată obiectivelor turistice din zona de munte, precum și traseelor de deplasare către acestea. Totodată, printre prioritățile echipelor de verificare va fi și transportul intern și internațional de persoane atât rutier, cât și feroviar.

Pentru a putea interveni rapid, începând cu data de 4 iulie a.c., ora 00:00 va deveni operațională linia TelVerde – 0800800165, înființată special în acest scop, la care cetățenii vor putea sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară.
Mai nouă Mai veche