Buletin de presă, 13 iulie 2020 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 12.07.2020, ora 15.00, în timp ce conducea autoturismul pe DN2H din localitatea Milișăuți în dreptul unui imobil, într-o curbă spre stânga, un bărbat de 40 ani din comuna Marginea a fost surprins de apariția pe carosabil a unui localnic de 61 ani, care s-a angajat în traversarea drumului public pe bicicletă prin loc nepermis și fără a se asigura corespunzător.
În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea ușoară a biciclistului care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Atât conducătorul auto cât și biciclistul au fost testați de poliţişti cu aparatul etilotest rezultatele fiind negative, după care, conducătorului auto i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 12.07.2020, ora 16.20, în timp ce conducea autoturismul pe strada Calea Unirii din municipiul Suceava un bărbat de 52 ani din județul Botoșani a pierdut controlul asupra direcției de mers după care a pătruns pe sensul opus de mers și intrat în coliziune cu autoturismul care circula din sens opus, condus regulamentar de un bărbat de 35 ani din judeţul Neamț.
În urma impactului dintre cele două vehicule autoturismul condus de bărbatul de 35 de ani din judeţul Neamţ a fost proiectat în autoturismul care circula în spatele său, condus regulamentar de un bărbat de 51 ani, din orașul Siret.
În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea ușoară a două persoane, respectiv a conducătorului auto de 53 de ani din judeţul Botoşani și a unei femei, pasager pe locul din dreapta față în autoturismul condus de bărbatul de 35 de ani din judeţul Neamţ, care au fost transportaţi cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto, bărbatul de 35 de ani din judeţul Neamţ şi bărbatul de 51 de ani din oraşul Siret au fost testați de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Din cauza stării de sănătate conducătorul auto de 52 de ani din judeţul Botoşani nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, dar ulterior la spital i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 12.07.2020, ora 16.55, în timp ce conducea autoturismul pe raza comunei Iacobeni, după o curbă periculoasă la stânga, carosabil umed, o tânără de 19 ani din judeţul Bacău a oprit pe partea carosabilă întrucât în faţa sa a avut loc un accident rutier cu pagube materiale.
Imediat după ce aceasta a oprit, pasagerul din stânga spate în persoana unui bărbat de 23 ani din judeţul Bacău, a coborât pentru a se îndrepta către autoturismul implicat în tamponare, iar imediat ce a coborât din autoturism pe partea carosabilă a fost surprins şi accidentat de către autoturismul condus de un bărbat de 31 ani din orașul Frasin, care circula pe aceeaşi direcţie de deplasare.
În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea ușoară a bărbatului de 23 de ani, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 12.07.2020, în jurul orei 12.00, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a oprit pentru control pe raza comunei Frătăuţii Noi, autoturismul condus de un localnic de 38 de ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că, bărbatul de 38 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.


La 12.07.2020, ora 11.45, o patrulă din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți a oprit pentru control pe DJ291A pe raza comunei Zamostea autoturismul condus de un bărbat de 23 ani, din comuna Zvoriștea.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că, bărbatul de 23 de ani are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia dreptul de a conduce i-a fost suspendat”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche