Buletin de presă, 24 iulie 2020 - IPJ Suceava



Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 22.07.2020, orele 08.48, în timp ce conducea autoturismul pe DJ178E, în localitatea Botoșana, într-o curbă la dreapta, pe un sector de drum în pantă, pe fondul neadaptării vitezei, un bărbat de 33 ani din comuna Botoșana a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe sensul opus de circulație unde a intrat în coliziune frontală cu autoturismul condus din sens opus de către un bărbat de 39 de ani din județul Bihor.
În urma accidentului a rezultat rănirea unei femei de 38 de ani din judeţul Bihor, pasageră în autoturismul condus de bărbatul de 39 de ani, care a fost transportată cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul conducătorului auto de 39 de ani din judeţul Bihor şi de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului de 33 de ani din comuna Botoşana, după care, la spital li s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă” și „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.


La 22.07.2020, la ora 10.30, în momentul plecării de pe loc cu autoturismul un bărbat de 84 de ani din comuna Poiana Stampei nu s-a asigurat şi a efectuat un viraj la stânga, intrând în coliziune cu autoturismul condus de un bărbat de 27 de ani din judeţul Cluj, care circula regulamentar.
Din coliziune autoturismul condus de bărbatul de 84 de ani a fost proiectat într-o autoutilitară, care era staţionată pe partea carosabilă în urma unei defecţiuni la motor.
Din accident a rezultat rănirea conducătorului auto de 84 de ani, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, fără să necesite internarea.
Conducătorii auto au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 22.07.2020, în jurul orei 21.50, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2 E, din comuna Vicovu de Jos, la un moment dat, din spatele unui atelaj hipo, conducătorul auto, un bărbat de 21 ani din comuna Volovăț, a fost surprins de apariţia pe partea carosabilă a unui minor de 9 ani care s-a angajat singur în traversarea drumului, în fugă, prin loc nepermis și fără să se asigure corespunzător.
Din accident a rezultat rănirea minorului, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 22.07.202, ora 19:01, o patrulă din cadrul Secţiei 11 Poliţie Rurală Pojorâta a oprit pentru control pe DJ 175 din localitate autoturismul condus de un bărbat de 40 de ani din comuna Sadova.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.


La 22.07.2020, orele 23:15, o patrulă din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Ipoteşti a oprit pentru control pe DJ 208 A, pe raza comunei Bosanci autoturismul condus de un tânăr de 18 ani din comuna Udeşti.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că, tânărul de 18 ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.


La 23.05.2020, ora 23:53, Secţia 2 Poliţie Rurală Ipoteşti a fost sesizată prin „SNUAU 112” despre faptul că, pe raza satului Știrbăț, a avut loc o tamponare, iar conducătorul autoturismului pare a fi sub influența alcoolului.
Poliţiştii deplasaţi la faţa locului, pe D.J. 208 A, au identificat atât autoturismul cu număr de înmatriculare provizoriu cât şi conducătorul auto, un bărbat de 28 de ani din comuna Udeşti.
Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul de 28 de ani a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche