Buletin de presă, 28 iulie 2020 - IPJ Suceava


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 27.07.2020, în jurul orelor 10:25, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2, în afara localității Grănicești, o femeie de 21 de ani din comuna Grăniceşti s-a angajat în depăşirea unui autoturism moment în care a intrat în coliziune frontală cu autoturismul condus regulamentar din sens opus de către un bărbat de 45 de ani din judeţul Botoşani.
Din accident a rezultat rănirea uşoară a celor doi conducători auto, care au fost transportaţi cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de poliţişti cu aparatul etilotest rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 27.07.2020 orele 14:00, în timp ce conducea motocicleta pe DJ 178 pe raza comunei Arbore, un bărbat de 26 de ani din comuna Cacica a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, părăsind partea carosabilă şi căzând pe sol.
În urma impactului, motociclistul a fost rănit uşor, fiind transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că, bărbatul de 26 de ani nu deține permis de conducere valabil pentru nicio categorie auto.
Motociclistul a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ,,vătămare corporală din culpă” și ”conducere fără permis”, ce va fi soluţionat procedural.


Sancțiuni contravenționale în valoare de 252.735 lei aplicate de polițiști

În perioada 24-26.07.2020, cadrele Serviciului Rutier împreună cu birourile şi formaţiunile rutiere din judeţ, au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia depistării şi combaterii încălcării regimului legal de viteză, ocazie cu care au aplicat 479 sancțiuni contravenționale în valoare de 252.735 lei și au reținut în vederea suspendării 61 permise de conducere.
De asemenea în cadrul acțiunii polițiștii au retras 15 certificate de înmatriculare și au constatat 5 infracțiuni la regimul rutier.


Acțiune a Serviciului Rutier pe linia depistării şi sancţionării conducătorilor auto care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice

În perioada 24-26.07.2020, cadrele Serviciului Rutier şi cele ale formaţiunilor de profil din teritoriu, au organizat şi executat pe raza de competenţă acţiuni specifice pe linia depistării şi sancţionării conducătorilor auto care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice, ocazie cu care au fost testați cu aparatul etilotest 436 conducători auto și au fost reținute în vederea suspendării 13 permise de conducere.
În cadrul acțiunii polițiștii au aplicat 130 sancțiuni contravenționale, în valoare de 48.230 lei.
De asemenea au fost retrase 13 certificate de înmatriculare și constatate 11 infracțiuni la regimul rutier .


Dosare penale la regimul rutier

La data de 27.07.2020, ora 02.50, o patrulă din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe strada Dornelor din localitate autoturismul condus de un bărbat de 32 de ani din județul Bistrița Năsăud.
În urma verificării în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că, bărbatul de 32 de ani are suspendat dreptul de a conduce pentru abateri la regimul rutier.
Totodată s-a constatat şi faptul că autoturismul este proprietatea tatălui conducătorului auto, care i l-a încredinţat spre a fi condus deşi cunoștea faptul că acesta are suspendat dreptul de a conduce pentru abateri la regimul rutier.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană căreia dreptul de a conduce i-a fost suspendat” şi „încredinţarea unui vehicul spre a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care se ştie că nu posedă permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.


La 27.07.2020, orele 06:50, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier a oprit pentru control pe strada Energeticianului din municipiul Suceava autoturismul condus de un bărbat de 41 ani din judeţul Botoșani.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital în prezenţa personalului medical a refuzat prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care se află sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.