Buletin de presă, 30 iunie 2020 - IPJ SuceavaEvenimente rutiere cercetate de polițiști

La 29.07.2020, în jurul orei 18:00, în timp ce conducea autoturismul pe D.N. 17 din comuna Vama, din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum, un localnic de 76 de ani a tras uşor dreapta de volan şi a intrat în coliziune cu capătul parapetului metalic elastic de protecţie de pe partea dreaptă a drumului.
Ulterior, în jurul orei 20:23, bărbatul de 76 de ani fiind la domiciliul său, a apelat serviciul de urgenţă fiind transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, însă, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea determinării alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Material lemnos în valoare de 37.042,88 lei confiscat de polițiști

La 28.07.2020, orele 20:45, o patrulă cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control pe raza localităţii, ansamblul format din cap tractor şi semiremorcă condus de un bărbat de 55 de ani din comuna Capu Câmpului, care transporta conform avizelor de însoţire cantitatea de 49,61 mc material lemnos, cherestea de esenţă rășinoase.
Întrucât existau indicii cu privire la repetabilitatea transportului de material lemnos prin folosirea aceluiași aviz ansamblul rutier s-a cerut sprijinul specialiştilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul de 55 de ani transporta cantitatea de 51,52 mc cherestea de esenţă răşinoase.
În urma verificărilor efectuate și a probelor strânse s-a stabilit şi repetabilitatea transportului de material lemnos.
În cauză operatorul economic emitent a avizului a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 15.000 lei, iar ca şi măsură complementară materialul lemnos în valoare de 37.042,88 lei a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Fălticeni.


Dosare penale la regimul rutier

La 29.07.2020, ora 11.00, o patrulă din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu au identificat pe DC36A, pe raza satului Zamostea, un autoturism care a suferit avarii în urma coliziunii cu un podeț de beton.
În urma verificărilor efectuate poliţiştii au stabilit faptul că, în jurul orei 11.00, în timp ce conducea autoturismul pe D.C.36A din localitate, un localnic de 22 de ani a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a virat stânga, a ieşit în afara părții carosabile și a lovit un cap de pod din fața unui imobil, rezultând doar pagube materiale.
Din verificările efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că, bărbatul de 22 de ani nu deține permis de conducere pentru nicio categorie auto, iar autoturismul are asigurarea obligatorie expirată din 12.05.2020, astfel reținându-se plăcuțele de înmatriculare și certificatul de înmatriculare, conducătorul auto fiind sancționat contravențional.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.

La 28.07.2020, ora 23.10, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier a oprit pentru control pe Bulevardul 1 Mai din municipiul Suceava, autoturismul condus de un bărbat de 22 ani din comuna Bosanci.
Din verificările efectuate, poliţiştii au constatat faptul că, asigurarea obligatorie nu era valabilă, autovehiculul nu era înmatriculat, iar plăcuțele cu numărul de înmatriculare erau atribuite unui alt vehicul.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „ conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat” şi „punerea în circulaţie pe drumurile publice a unui vehicul cu numere false de înmatriculare”, ce va fi soluţionat procedural.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.