Șoferul decapotabilei cu volan pe dreapta care a provocat accidentul cu trei răniți de la Rădăuți era beat la volan

Accident Rădăuți, 19 iulie 2020

Șoferul autoturismului decapotabil Volvo, cu volan pe dreapta, înmatriculat în Marea Britanie, care a provocat accidentul rutier produs duminică seară în municipiul Rădăuți, în zona Târgului Auto, se afla sub influența băuturilor alcoolice. 

Duminică, 19 iulie 2020, în jurul orelor 19:50, Andrei C., de 27 de ani, din Dornești, conducea autoturismul marca Volvo, înmatriculat în Marea Britanie, pe DJ 178C, dinspre Frătăuții Vechi spre Rădăuți. Ajungând la intersecția cu strada Tolocii din Rădăuți, tânărul s-a angajat în efectuarea unei depășiri neregulamentare, pe un sector de drum prevăzut cu marcaj continuu, pe pod și fără a se asigura corespunzător din sensul opus, astfel că a acroșat frontal autoturismul marca Dacia Sandero condus regulamentar de un tânăr de 23 de ani, din Frătăuții Noi.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a șoferului autoturismului Dacia Sandero. Au fost rănite și două pasagere de 21 și 22 de ani. Șoferul și tânăra de 21 de ani, din Vaslui, au fost transferați la Spitalul Județean Suceava pentru investigații medicale suplimentare.

Fiind testat cu aparatul alcooltest, a rezultat faptul că șoferul autoturismului Volvo avea o alcoolemie de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Șoferul autoturismului Dacia Sandero a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, după care i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar de urmărire penală privind săvârşirea infracţiunilor de „Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului” și „Vătămare corporală din culpă”.

Citește și:

Accident Rădăuți, 19 iulie 2020

Accident Rădăuți, 19 iulie 2020

Accident Rădăuți, 19 iulie 2020

Accident Rădăuți, 19 iulie 2020
Mai nouă Mai veche