VIDEO Audi A6 și Mitsubishi abandonate pline cu țigări la Brodina, confiscate de polițiștii de frontieră

Polițiștii de frontieră au descoperit și confiscat în urma unor acţiuni desfăşurate pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de competenţă, aproximativ 34.000 pachete cu țigări de provenienţă extracomunitară. Țigările, în valoare totală de aproximativ 379.000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, la fel și mașinile folosite în activitatea infracțională. O persoană a fost amendată cu 10.000 de lei, iar în continuare se fac verificări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Luni, 20 iulie 2020, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava au desfășurat o acțiune pentru combaterea contrabandei cu produse accizabile din tutun. În jurul orei 04.00, colegii noștri au descoperit, pe raza localității Brodina, la aproximativ 5 kilometri de linia de frontieră spre interior, un autoturism marca Audi A6, fără plăcuțe de înmatriculare, abandonat. În mașină puteau fi observate colete voluminoase, specifice baxurilor cu țigări de contrabandă.

În continuarea cercetării zonei, polițiștii de frontieră au descoperit, în garajul unei case aflate în construcție, o altă mașină - marca Mitsubishi - cu numere de înmatriculare de Marea Britanie, plină cu colete cu țigări.

Cele două mașini au fost transportate la sediul S.T.P.F. Suceava, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea totală de 31.486 pachete cu țigări, de diferite mărci și proveniență - 10.400 pachete în autoturismul Audi A6 și 20.996 pachete cu țigări în Mitsubishi. Țigările, în valoare totală de 368.386 lei, și mașinile, ambele în valoare de 10.000 de lei, au fost indisponibilizate la sediul serviciului până la finalizarea cercetărilor.

În cauză se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunii de contrabandă şi identificare a tuturor persoanelor implicate, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.



Un alt eveniment pe linia combaterii contrabandei și traficului cu produse din tutun a fost înregistrat tot luni, 20 iulie 2020, la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, județul Satu Mare.

Astfel, în jurul orei 15.30, pe sensul de intrare în România s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră un cetățean ucrainean, în vârstă de 33 de ani. Acesta conducea un microbuz marca Mercedes Sprinter, înmatriculat în Ucraina.

Existând suspiciunea că în mașină s-ar afla bunuri nedeclarate, colegii noștri, împreună cu lucrătorii vamali, au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport. Astfel, a fost găsită ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la control, într-un loc special amenajat în plafonul autovehiculului, cantitatea de 2.313 pachete cu țigări, de proveniență extracomunitară, în valoare de 10.409 lei.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 10.000 de lei, iar ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, la fel și mașina, în valoare de 27.000 de lei.

Mai nouă Mai veche