VIDEO Un tânăr din Rădăuți s-a prăbușit cu mașina într-o râpă, pe Transfăgărășan. Șoferul, fără centură, a fost aruncat din mașină și a murit. Alți doi tineri au fost răniți



O mașină înmatriculată în Suceava în care se aflau trei tineri s-a răsturnat, duminică, pe Transfăgărășan, pe o diferență de nivel de peste 50 de metri. Șoferul, în vârstă de 28 de ani, nu purta centură și a fost aruncat din mașină. Ceilalți doi tineri, pasageri în mașină, aveau centurile puse și au supraviețuit.

Potrivit Salvamont Argeș, șoferul nu avea viteză însă nu se știe ce ar fi putut declanșa dezastrul.

Primele măsurători arată că tinerii au căzut 55 de metri cu mașina, ultimii 12 metri fiind în abrupt. Nici semne de frânare nu sunt, semn că autoturismul a alunecat direct la vale, până s-a oprit într-un bolovan de pe marginea drumului.

Șoferul, în vârstă de 28 de ani, nu purta centură și a fost aruncat din mașină. Ceilalți doi tineri, pasageri în mașină, aveau centurile puse și au supraviețuit.

Cei doi au fost transportați de urgență la spital.

La prima evaluare, un bărbat de 29 de ani prezintă suspiciune de fractură la membrul inferior drept și un traumatism la membrul superior drept, iar celălalt cu vârsta de 19 ani acuza dureri la coloană în zona lombară și la membrele inferioare.



Din verificările preliminare efectuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Curtea de Argeș s-a stabilit că, un bărbat de 29 de ani, din Rădăuți, județul Suceava, care conducea un autoturism pe DN 7C, în localitatea Arefu, nu ar fi adaptat viteza într-o curbă la stânga și, în condiții de carosabil umed, a părăsit partea carosabila și s-a răsturnat într-o prăpastie, căzând tot pe carosabil, dar la diferență de nivel.

În urma accidentului, șoferul a decedat, iar ceilalți doi ocupanți ai autoturismului, un bărbat de 29 de ani, respectiv un tânăr de 18 ani, ambii din județul Bacău, au fost răniți și transportați la spital cu multiple traumatisme.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, iar cercetările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.


Mai nouă Mai veche