Biciclist accidentat de un șofer beat din București care se plimba cu mașina prin Putna


Duminică, 16 august 2020, la ora 21.40, Ioan L., de 64 ani, din București, conducea autoturismul marca Kia pe DN2H, pe raza localității Putna, pe direcția Putna-Bivolăria.

Când a ajuns în dreptul imobilului cu nr. 67, din cauza faptului că se afla sub influența băuturilor alcoolice, l-a lovit din spate pe un tânăr de 26 ani, din Vicovu de Sus, care se deplasa pe bicicletă în aceeași direcție.

În urma impactului, biciclistul a fost proiectat pe asfalt suferind leziuni ușoare. Acesta a fost transportat de un echipaj SMURD la Spitalul Mun. Rădăuți, unde i s-a stabilit următorul diagnostic:”contuzie cot drept și stâng, contuzie gambă dreapta și stânga, contuzie deget V mână dreapta, excoriații antebraț drept, coate genunchi”

Atât conducătorul auto cât și biciclistul au fost testați cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ în cazul biciclistului și 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul șoferului.

În continuare, șoferului i-au fost recoltate două probe de sânge la Spitalul Rădăuți în vederea stabilirii alcoolemiei.

Vinovat de producerea accidentului se face șoferul care a condus autoturismul în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice și nu a păstrat distanța față de biciclistul care se deplasa în fața sa.

S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de ”vătămarea corporală din culpă” și ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
Mai nouă Mai veche