Buletin de presă, 15 august 2020 - IPJ Suceava


Acțiune a polițiștilor pe linia combaterii traficului cu produse accizabile

În perioada 10-12.08.2020 lucrătorii Poliției orașului Siret și a Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți au acționat pe linia prevenirii și combaterii traficului cu produse accizabile și combaterea faptelor cu violență și menținerea unui bun climat de ordine și liniște publică, ocazie cu care au fost controlate 178 autovehicule, 15 societăți comerciale și legitimate 239 persoane.
În cadrul acțiunii polițiștii au aplicat 32 sancțiuni contravenționale în valoare de 18.015 lei, au reținut în vederea suspendării 2 permise de conducere și au retras 1 certificat de înmatriculare.
De asemenea a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ” contrabandă”.


Sancțiuni contravenționale în valoare de 36.290 lei aplicate de polițiști

În zilele de 11 și 13.08.2020, atât în mediul rural, cât și în mediul urban polițiștii rutieri din cadrul IPJ Suceava au acționat pentru combaterea nerespectării normelor legale privind circulația pe drumurile publice de către conducătorii de căruțe, biciclete și mopede, ocazie cu care au fost aplicate 87 sancțiuni contravenționale în valoare de 36.290 lei.
În cadrul acțiunii polițiștii au reținut în vederea suspendării 9 permise de conducere, au retras 4 certificate de înmatriculare și au constatat 1 infracțiune la regimul rutier.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 14.08.2020, ora 03.09, Poliția municipiului Rădăuți a fost sesizată prin SNUAU 112 despre faptul că pe DN 2 H, la ieșirea din municipiul Rădăuți spre oraşul Milișăuți a avut loc un accident rutier.
Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au stabilit din primele verificări, că în timp ce conducea autoturismul pe DN 2 H pe direcția Milișăuți-Rădăuți, un bărbat de 21 de ani din oraşul Milişăuţi a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a ieşit de pe partea carosabilă, a lovit parapetul podului peste pârâul Sucevița și apoi a căzut în albia pârâului.
Din accident a rezultat rănirea conducătorului auto şi a doi pasageri din autoturism, care au fost transportaţi cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.
Din cauza stării de sănătate conducătorul auto nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, însă, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La data de 14.08.2020, în jurul orelor 13:20, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 291A pe raza localităţii Grămești, un localnic de 23 de ani a pierdut controlul asupra direcției de deplasare pătrunzând pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune frontală cu autoturismul, stationat în dreptul unui magazin alimentar, condus de un localnic de 37 de ani.
În urma coliziunii autoturismul staţionat a fost proiectat în afara părţii carosabile, oprindu-se într-un sanţ, rezultând rănirea unei minore de 7 ani, pasageră în autoturism.
Victima a fost transportată cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii conducători auto au fost testați de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 14.08.2020, orele 23:05, în timp ce conducea autoturismul pe DC 65 pe raza comunei Verești un localnic de 23 de ani a acroşat un bărbat de 67 de ani din localitate, care se deplasa pe partea carosabilă.
În urma accidentului a rezultat rănirea pietonului, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Pietonul nu a putut fi testat cu aparatul etilotest , însă la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 14.08.2020, orele 12.27, Secția 3 Poliție Rurală Marginea, a fost sesizată prin SNUAU 112 despre faptul că, un autoturism a intrat în coliziune cu gardul unui imobil
Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au identificat atât autoturismul cât şi conducătorul auto, un localnic de 32 de ani, care a declarat faptul că, în timp ce conducea autoturismul pe un drum comunal neclasificat din comuna Burla, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers intrând în coliziune cu gardul unui imobil.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 32 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, iar în urma probatoriului administrat, bărbatul de 32 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore şi încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.


La 14.08.2020, ora 21.00, o patrulă din cadrul Secţiei 12 Poliţie Rurală Preutești a oprit pentru control pe un drum comunal din localitate autoturismul condus de un bărbat de 31 de ani din municipiul Suceava.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1.04 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.


La 14.08.2020, în jurul orelor 21:10, o patrulă din cadrul Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului a oprit pentru control, pe raza comunei Pârteștii de Jos, autoturismul condus de un tânăr de 18 ani din comuna Stroiești.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date s-a stabilit că tânărul de 18 ani nu deţine permis de conducere pentru nici o categorie auto.
În urma verificărilor actelor autoturismului s-a constatat faptul că poliță RCA nu este valabilă, fapt pentru care conducătorul auto a fost sancționat contravențional conf. Legii 132/2017 iar ca măsură complimentară i-au fost reținute certificatul de înmatriculare și plăcuțele de înmatriculare .
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural
Mai nouă Mai veche