Buletin de presă, 17 august 2020 - IPJ Suceava


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 16.08.2020, în jurul orei 16:35, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17 în comuna Vama, o localnică de 26 de ani a surprins şi accidentat uşor o femeie de 59 de ani din localitate, angajată în traversarea străzii prin loc nepermis, şi fărăr să se asigure corespunzător.
Victima a fost transportată cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătoarea auto a fost testată de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 16.08.2020, orele 21.40, în timp ce conducea autoturismul pe DN2H, pe raza localității Putna, în dreptul unui imobil un bărbat de 64 de ani din judeţul Ilfov a acroşat un bărbat de 26 de ani din oraşul Vicovu de Sus, care se deplasa pe bicicletă.
În urma impactului, biciclistul a fost proiectat pe asfalt suferind leziuni ușoare, fiind transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Atât conducătorul auto cât și biciclistul au fost testați de poliţişti cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ în cazul biciclistului și de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul conducătorului auto, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de ”vătămarea corporală din culpă” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 16.08.2020, în jurul orelor 20.00, o patrulă din cadrul Secţiei 15 Poliţie rurală Vatra Dornei a oprit pentru control pe DN 17 pe raza comunei Dorna Candrenilor autoturismul condus de un localnic de 40 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1.15 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.


La 16.08.2020, orele 23:30, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Suceava a oprit pentru control pe strada Calea Unirii din localitate autoturismul condus de un localnic de 16 ani.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, tânărul de 16 ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
De asemenea, poliţiştii au stabilit faptul că, autoturismul nu are polița RCA valabilă, conducătorul auto fiind sancţionat contravenţional, iar ca şi măsură complementară i-au fost reținute certificatul de înmatriculare şi plăcuțele cu numărul de înmatriculare.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche