Buletin de presă, 23 august 2020 - IPJ Suceava


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 22.08.2020, ora 12.45, în timp ce conducea autoturismul pe D.J.208U, pe raza comunei Mitocu Dragomirnei, un localnic de 20 de ani a accidentat o femeie de 24 de ani din comuna Voitinel, angajată în traversarea drumului prin loc nepermis şi fără să se asigure corespunzător.
În urma impactului femeia de 24 ani a fost rănită uşor fiind transportată cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 22.08.2020, ora 19. 53, în timp ce conducea autoturismul pe D.J. 178F, pe raza localității Gălănești o localnică de 21 de ani a efectuat intrat în depăşirea autoturismului care circula în faţa sa, condus de un bărbat de 31 de ani din comuna Frătăuţii Vechi, iar în momentul în care a încercat să revină pe banda sa de mers, a acroșat cu partea din dreapta spate, partea din stânga față a autoturismului.
Din impact conducătoarea auto a pierdut controlul asupra direcţiei de mers a părăsit prin dreapta partea carosabilă, a acroșat ușor un pom după care a intrat în coliziune frontală cu temelia și gardul unei locuinţe.
Din accident a rezultat rănirea uşoară atât a conducătoarei auto cât şi a două pasagere din acelaşi autoturism, care au foat transportate cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ în cazul lui bărbatului de 31 de ani și de 0,03 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul conducătoarei auto de 21 de ani, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 22.08.2020, ora 16:45, o patrulă din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți a oprit pentru control pe pe DN2(E85), pe raza comunei Bălcăuți autoturismul condus de un bărbat de 37 ani din comuna Calafindești.
Din verificările efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul de 37 de ani are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia dreptul de a conduce i-a fost suspendat”, ce va fi soluţionat procedural.


La 22.08.2020, ora 18.15, o patrulă din cadrul Poliției orașului Solca a oprit pentru control pe raza comunei Poieni-Solca autoturismul condus de un localnic de 22 ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că, bărbatul de 22 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche