Fiică violată de tatăl care și-a sărbătorit ziua de naștere cu mult alcool, la Mușenița



În cauza aflată pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți s-a dispus reținerea pentru o perioada de 24 de ore a suspectului, S.D., începând de la data de 26 august 2020, orele 21:30, până la data de 27 august 2020, orele 21:30.

La data de 27 august 2020 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți a dispus punerea în mișcare acțiunea penală față de inculpatul Daniel S. (foto), pentru infracţiunea de „viol”, faptă prev. și ped. de art. art. 218 alin.1 și alin 3 lit. a, b și c din Codul Penal, constând în aceea că în noaptea de 24 spre 25 august 2020, în jurul orelor 02:00, fiind la domiciliu sub influența băuturilor alcoolice s-a deplasat în camera în care se afla fiica sa, care se afla întinsă în pat, fiind și ea sub influența băuturilor alcoolice, și a întreținut cu aceasta relații sexuale normale fără consimțământul minorei și prin contrângerea fizică a acesteia.

Față de inculpatul S.D. s-a propus de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți luarea măsurii arestarii preventive pentru o perioadă de 30 zile. Judecătoria Rădăuți a admis solicitarea și a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 zile a inculpatului, începând cu data de 27 august 2020 până la 25 septembrie 2020.

Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

Precizăm că dispunerea punerii în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Mai nouă Mai veche